Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Is de bitcoin (BTC) koers aan het crashen of niet?

Is de bitcoin (BTC) koers aan het crashen of niet?

De laatste dagen zijn niet heel fijn geweest voor bitcoin (BTC) en de hele cryptocurrency-markt. Na de $13.000 te bereiken zakte de koers van bitcoin flink en handelt de meest dominante cryptocurrency nu rond de $10.236; een daling van meer dan 20%. Niet alleen bitcoin leed zware verliezen, zo staat ook ethereum (ETH) bijna 15% in het rood. Bitcoin SV (BSV) zelfs bijna 19% in het rood.

Helaas heeft de correctie van bitcoin niet geleid tot een stijging van de altcoins. De gehele crypto-markt verloor namelijk zo’n $70 miljard aan waarde.

- Advertentie -

Maar is de markt voor bitcoin in zo’n slechte staat? Als er gekeken wordt naar het grotere plaatje, is er dan sprake van een crash? Als we terug gaan in de tijd, naar het begin van dit jaar, zien we dat bitcoin toen handelde rond de $3.700, wat betekent dat bitcoin meer dan 175% is gestegen sinds begin 2019. In lijn met deze gedachte zijn er ook bekende figuren uit de crypto-markt die beweren dat er amper gesproken kan worden van een crash. Zo zegt Mati Greenspan, senior marktanalist bij eToro, dat bitcoin de enige activa is die continu omhoog crasht:

Zo stopte John McAfee wederom niet onder stoelen of banken dat we ons onterecht zorgen zouden maken:

Het is in ieder geval waard om te belichten dat een correctie gezond kan zijn voor de markt in z’n geheel. Daarnaast zijn er nog genoeg positieve ontwikkelingen gaande. Zo is Bakkt bijvoorbeeld van plan om op 22 juli te gaan testen met bitcoin futures op haar platform. Dit geeft wellicht aan dat het effect van deze ontwikkelingen op institutioneel gebied hun weerslag nog niet hebben gehad op de crypto-markt.

Ja er is volatiliteit en ja de koersen dalen, maar hou het grotere plaatje voor ogen! Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.099,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.161,92 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.165,35 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.167,45 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.205,43 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...