Simon Bosch Simon Bosch
17/02/2024 20:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2024 19:27

Jongen (18) betaalde 3 bitcoins voor McDonald’s menu, maar waarom?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Un joven pagó 3 Bitcoins por un menú de McDonald's, pero ¿por qué?

Foto: nlinnlin/Shutterstock

De jonge Australische ondernemer Kane Ellis was altijd al geïnteresseerd in technologie. Op zijn achttiende startte hij een technologisch adviesbureau, Nerd Herd. Daarna ontwikkelde hij de app CarSwap. Hij is er vrij succesvol mee geworden, maar dit waren niet zijn meeste succesvolle investeringen. Dat was namelijk bitcoin (BTC).

Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld

Bitcoin voor McDonalds-bestelling

Hij begon in 2011 met bitcoin mining. Hij was er toen erg vroeg bij; de bitcoin koers stond destijds nog maar op 1,6 Amerikaanse dollar. Ook vereiste het bitcoin netwerk toen een stuk minder. Je kon toen nog 3 tot 4 coins per dag minen, met enkel je laptop. Dure hardware was destijds overbodig. Hij zag het zelf als een soort experiment; na wat meer onderzoek naar het principe van cryptocurrencies en blockchain was hij overtuigd van het nut.

Na een mooie hoeveelheid bitcoins bij elkaar te hebben besloot Ellis zijn technologische noviteit in de praktijk toe te passen. Een beslissing waar hij later enige spijt van kreeg:

In 2011 ofzo heb ik 4 BTC betaald voor een maaltijd bij McDonalds,” verklaart Ellis. Dit was onderdeel van het experiment; hij wilde zien of het concept echt werkte. Die paar bitcoins hadden nu ruim 200.000 dollar waard geweest, maar het was belangrijk genoeg voor hem om de technologie ook echt uit te proberen.

Bitcoin en de koers waren zeker in die tijd erg onvoorspelbaar, het was dus belangrijk om te onderzoeken of het überhaupt praktisch was om te betalen met de volatiele coin. Na die aankoop was hij overtuigd. Zelfs zijn vrienden steunden zijn beslissing, ondanks dat Bitcoin in zijn vroege levensfase zat.

Advertentie

Van bitcoin naar eigen bedrijven

Zijn Bitcoin-avontuur overtuigde hem van zijn IT-vaardigheden en bedrijfskundige kennis. Dit leidde vervolgens tot zijn eerste eigen bedrijf, Nerd Herd. Dit is het Australische IT-consultancybureau waar hij volgens zijn LinkedIn-profiel nog steeds de CEO van is. Binnen een aantal maanden had hij contracten voor tot 100 dollar per uur.

In 2016 leidde zijn interesse in handelen en software tot het maken van online autohandelsplatform CarSwap, dat zelfs reguliere autodealers als klant heeft. Zijn passies voor auto’s en investeren in crypto zorgde er uiteindelijk voor dat hij op zijn vierentwintigste zijn droomauto heeft weten te kopen; een knalgele Maserati GranTurismo.

Cryptocurrencies hebben me geholpen om een beter leven op te bouwen en om mijn eigen bedrijf te beginnen. Ik kan nu het leven leiden waar ik altijd van heb gedroomd,” concludeert Ellis.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie