Rico Engelbarts
12/07/2018 09:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2018 09:39

JPMorgan: Bitcoin ETF’s zijn de “heilige graal”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Bumble Dee/Shutterstock

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase erkent nu het fantastische potentieel dat een op Bitcoin gebaseerde exchange-traded fund (ETF) kan bieden. Wanneer de bank het met haar klanten heeft over de vele voordelen van een dergelijk financieel product, noemt het ETF’s de “heilige graal voor eigenaars en investeerders”. Deze uitspraak doet zich voor wanneer de totale marktwaarde van cryptocurrency dat van JPMorgan overtreft.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

De vele voordelen van Bitcoin ETF’s

Business Insiders meldt dat JPMorgan op 9 februari 2018 haar klanten informeerde over de voordelen die Bitcoin ETF’s met zich mee zouden brengen, waarbij het volgende werd onderstreept:

  • Gemakkelijke toegang: “Investeerders hebben nu wallets nodig om Bitcoins te verhandelen, wat het minder toegankelijk maakt. ETF’s worden vaak verhandeld en zijn zeer toegankelijk via de brokerage-accounts van beleggers.”
  • Liquide markt: “ETF’s worden actief verhandeld en zijn zeer transparant.”
  • Hoge integriteit: “ETF’s worden verhandeld via brokerage-accounts die via SIPC een verzekering bij zich dragen. Bitcoin-exchanges hebben geen dergelijke verzekering en stellen houders bloot aan mogelijke fraude en diefstal.”

JPMorgan-functionarissen stelden ook dat een Bitcoin ETF “een transformerend effect op de cryptocurrency zou kunnen hebben”. Om dit punt te benadrukken, vergeleek JPMorgan het met de impact van de eerste op goud gebaseerde ETF op de financiële markt.

Advertisement

Cryptocurrencies als sleutel tot diversificatie van de portefeuille

Het JPMorgan-rapport getiteld “Decrypting Cryptocurrencies: Technology, Applications and Challenges”, uit februari 2018, laat zien hoe het inzicht van de bank in de markt voor cryptocurrency is geëvolueerd.
In het rapport worden cryptocurrencies bijvoorbeeld beschouwd als sleutels die klanten kunnen helpen bij het diversifiëren van hun portfolio’s.
Hoewel de migratie naar Bitcoin future exchanges een recent fenomeen is, heeft het de legitimiteit en geloofwaardigheid van dergelijke producten vergroot. JPMorgan gelooft dat op Bitcoin gebaseerde handel in futures bij zou kunnen dragen aan de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) voor Bitcoin ETF’s.
De lancering van CBOE Bitcoin-futures in december 2017 verhoogde de cryptocurrency naar de cirkel van het reguliere geldwezen, en velen geloven dat dit de weg heeft geëffend voor de introductie van Bitcoin ETF’s. Als gevolg hiervan hopen veel financiële instellingen nu op de goedkeuring van de SEC om Bitcoin ETF’s te lanceren.
Op moment van schrijven is de totale marktkapitalisatie voor cryptocurrency meer dan $418 miljard, wat die van JPMorgan Chase overstijgt.
Crypto-enthousiastelingen hopen dat, zodra de banken de ongekende mogelijkheden die Bitcoin biedt begrijpen, ze het gebruik van hun creditcards voor aankopen van cryptocurrency niet meer zullen verbieden en andere, net zo oneerlijke, praktijken zullen opgeven.
Als banken kunnen worden overgehaald om hun vijandigheid jegens cryptocurrencies te staken, zou dit helpen bij het verkrijgen van de goedkeuring van de SEC voor Bitcoin ETF’s. Als de SEC die toestaat, zijn veel financiële experts van mening dat de interesse van particuliere en institutionele beleggers en hun miljarden dollars de waarde van Bitcoin naar verbazingwekkende hoogtes zou kunnen voortstuwen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement