Erik Juffermans Erik Juffermans
19/01/2024 17:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2024 17:59

Kan de bitcoin koers naar de $1 miljoen stijgen?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Kan de bitcoin koers naar de $1 miljoen stijgen

Cathie Wood is de CEO van ARK Invest, een groot investeringsfonds dat tevens een bitcoin ETF lanceerde. Ze is al langer uitgesproken optimistisch over bitcoin (BTC) en de crypto sector in het algemeen. Dit heeft ze nogmaals benadrukt. Ze zegt dat bitcoin in de toekomst naar astronomische hoogtes zal klimmen. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De kracht van de grootste crypto op de markt

In een interview met Infomoney, een Braziliaans financieel nieuwskanaal, zegt Wood dat bitcoin in de toekomst een waarde kan hebben van $1 miljoen. Dit zal echter jaren duren. Ze vergelijkt bitcoin met goud en gelooft dat bitcoin een vergelijkbare marktkapitalisatie als het waardevolle metaal kan bereiken.

“Goud is een biljoenen-dollar asset, en we geloven dat bitcoin hier een groot deel van kan afpakken.”

Aldus Wood. De reden hiervoor is de fundamentele kracht van bitcoin. Zo wijst ze onder andere op de decentrale waarde van bitcoin. Ook wijst ze op de kracht van bitcoin als anti-inflatie hedge. In tijden van groeiende monetaire instabiliteit zullen volgens Wood steeds meer individuen maar ook instituties bitcoin gaan gebruiken als een soort ‘verzekeringspolis’.

Advertentie

Bitcoin naar $1 miljoen?

Hoewel de weg naar $1 miljoen per bitcoin lang en moeizaam lijkt, is dit volgens Wood zeker niet onhaalbaar. Dit heeft alles te maken met de schaarste van bitcoin.

“Zodra instituties gaan instappen zal het schaarste aspect [van bitcoin] de prijs opdrijven. Momenteel zitten we in de range tussen $40.000 en $43.000. Als instituties 2 tot 5 procent van hun asset allocatie in bitcoin steken komen we er heel snel,”

Aldus Wood die doelt op het astronomische bedrag van $1 miljoen per bitcoin. Ook zegt ze dat crypto zich steeds sterker zal gaan manifesteren als een unieke asset klasse. De lancering van de bitcoin ETF’s is hier een voorbeeld van. Het zorgt namelijk voor legitimiteit en herkenning van crypto als een afzonderlijke asset klasse. Dit zal op zijn beurt de correlatie tussen crypto en andere sectoren minder maken, en crypto interessanter maken voor investeerders.

Wood doet verder geen uitspraak over hoe lang het zal duren voordat bitcoin daadwerkelijk de waarde van $1 miljoen zal bereiken. Maar ze lijkt wel de suggestie te wekken dat het eerder een kwestie van jaren is dan dat van decennia.

Krijg gratis inzicht in je crypto winst en verlies

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie