Erik Juffermans Erik Juffermans
13/01/2024 19:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2024 20:16

‘Koop bitcoin als je wilt overleven,’ pleit beroemde schrijver

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Ezky Hary Bahtiar/Shutterstock

Robert Kiyosaki, de beroemde auteur van onder andere “Rich Dad, Poor Dad”, heeft nogmaals zijn overtuiging over Bitcoin (BTC) uitgesproken. Via X, voorheen Twitter, roept hij mensen massaal op om bitcoin te kopen. Het is volgens hem de enige manier om dat wat komen gaat te overleven.

Crypto Ontbijt: Bitcoin-bedenker was ‘geïnteresseerd’ in XRP
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

“Koop meer bitcoin”

In zijn tweet uit hij zijn ontevreden over de Amerikaanse overheid, en hij adviseert iedereen om meer goud, zilver en bitcoin te kopen.

“Sinds de start van het NFL American football seizoen is de nationale schuld met een biljoen dollar gestegen. WTF. Koop alsjeblieft meer goud, zilver en bitcoin. Wees voorzichtig. Bescherm jezelf tegen onze financieel corrupte en incompetente leiders.”

Aldus de duidelijke taal van Kiyosaki. De Amerikaanse financiële goeroe vreest zoals velen voor hyperinflatie, een worst case scenario waarbij de waarde van de dollar van een klif afvalt. Zijn zorgen zijn zeker niet ongegrond. Vorig jaar verwijderde de Amerikaanse overheid het zogenaamde schuldplafond waardoor de Amerikaanse schuld kon oplopen tot boven de $31,4 biljoen. Inmiddels staat de Amerikaanse nationale schuld al op $34 biljoen.

Advertentie

Kiyosaki koopt bitcoin

Naast de waardevolle metalen goud en zilver is bitcoin een van de manieren om te beschermen tegen deze hyperinflatie, meent Kiyosaki. En hij voegt de daad bij het woord. Eerder deze week kocht hij vijf BTC. Dit meldde hij via X.

De koers van BTC is echter flink ingezakt. Na een lokale piek van ongeveer $49.000 zakte de bitcoin koers met ruim 16 procent. Inmiddels herstelt de koers zich enigszins. Op het moment van schrijven staat de prijs op $42.772 per bitcoin.

Afgelopen november riep Kiyosaki mensen ook al op om bitcoin te kopen. Toen meende hij dat iedereen die geld spaart een verliezer is. 

“Mooi nieuws. Goud heeft een historische hoogte bereikt. Het slechte nieuws: mensen die werken en sparen zijn verliezers. Ik zeg al 25 jaar hetzelfde. Wees geen verliezer. Ontsnap aan het neppe geldsysteem. Stap nu in goud, zilver en bitcoin… voordat het te laat is.”

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie