Ivo Melchers Ivo Melchers
28/11/2023 06:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2023 18:59

Rich Dad auteur: ‘’Investeer in Bitcoin voordat het te laat is’’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Rich Dad auteur: ‘’Investeer in bitcoin voordat het te laat is’’

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De Amerikaanse schrijver en ondernemer Robert Kiyosaki, vooral bekend dankzij zijn eerste boek ‘Rich Dad Poor Dad’, heeft zijn 2,4 miljoen X-volgers aanbevolen om bitcoin (BTC) te kopen als ontsnapping van het ‘’neppe geldsysteem’’. Kiyosaki is een bekende scepticus van het traditionele financiële systeem en heeft nu voor de zoveelste keer Bitcoin als uitweg geprezen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘’Stap in goud, zilver, bitcoin voordat het te laat is’’

Kiyosaki is al sinds 1997, met de publicatie van Rich Dad Poor Dad, bezig om mensen meer te leren over persoonlijke financiën en hoe je je vermogen kan laten groeien.

Kiyosaki pleit al jaren voor goud, zilver en bitcoin, voornamelijk vanwege zijn opvattingen over bescherming tegen financiële onzekerheden, inflatie en devaluatie van fiatvaluta’s. In een nieuw bericht op X slaat de bestsellerauteur wederom toe met een nieuwe aanbeveling voor deze drie activa.

Kiyosaki raadde zijn volgers aan om hun blootstelling aan fiatgeld, wat hij het ‘neppe geldsysteem’ noemde, te verminderen. De gemiddelde persoon die geld probeert te sparen is een ‘’verliezer’’ volgens Kiyosaki. ‘’Stap nu in goud, zilver, bitcoin…voordat het te laat is’’.

Ongeveer een maand geleden deelde Kiyosaki al zijn verwachting voor de grootste economische crash in de wereldgeschiedenis. Hij is van mening dat goud, zilver en ’s werelds grootste crypto de enige redding kan bieden om deze teloorgang te overleven. Dit heeft te maken met het aspect van schaarste en het feit dat ze stuk voor stuk losstaan van het traditionele financiële systeem.

De schuld ligt bij de ‘’woke’’ regering

Op 23 november bracht Kiyosaki al een soort steunbetuiging uit aan iedereen die het momenteel lastig heeft dankzij de hoge inflatie. ‘’Ik heb medelijden met mensen die geen eten, huur en brandstof kunnen betalen en het zich niet kunnen veroorloven om te investeren in goud, zilver en bitcoin, zoals ik voorstel’’, zo schrijft hij.

Bovendien legt hij in zijn bericht op X de schuld van de stijgende inflatie en de daaropvolgende dagelijkse strijd bij de ‘’woke’’ regering. Hij zei dat hij zijn fiattegoeden blijft omzetten in bitcoin en edelmetalen omdat ‘’leiders niets om je geven’’ en hun acties neerkomen op oorlog en armoede.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie