Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
30/10/2023 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2023 18:39

Rich Dad auteur: Koop Bitcoin en goud voor aankomende crash

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
goud-bitcoin-BTC-goldrepublic

Foto: Shutterstock/K.unshu

De auteur van het bekende financiële boek Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, schuift zijn mening over Bitcoin (BTC), goud en de algemene economie nooit onder stoelen of banken. In een recente post op X, het voormalige Twitter, deelde de Amerikaan zijn mening over de economie en ziet het er niet goed uit.

Grote crash aanstaande?

Kiyosaki voorspelt een enorme economische crash en raadt beleggers aan hun beleggingsportefeuilles aan te passen om op die manier hun vermogen te beschermen.  De auteur heeft met name kritiek op de traditionele manier van investeren. 60% in obligaties wordt gestopt omdat dit een veilige keuze zou zijn. Kiyosaki suggereert dat deze investeringsaanpak niet bestendig zal zijn tegen de verwachte economische crash.

Robert noemt verschillende zorgwekkende factoren die momenteel invloed hebben op de economie, zoals de forse inflatie. Dit kan de koopkracht van het publiek verminderen, wat op zijn beurt de consumptie en economische groei kan beïnvloeden. Inflatie kan ook leiden tot onzekerheid op de markt, wat investeringen en economische planning kan hinderen. Daarnaast ziet de auteur ook de mogelijke introductie van een digitale munteenheid van de centrale bank (CBDC) als een probleem. Als laatste noemt hij het wanbeleid van de Amerikaanse overheid wat invloed kan hebben op de mondiale economische trends.

Als tegenreactie adviseert de Amerikaan dat beleggers hun portefeuilles dusdanig moeten aanpassen met een significant percentage aan goud, zilver en BTC. Kiyosaki gelooft dat deze activa wel het potentieel hebben om een crash te weerstaan omdat zowel edelmetalen als Bitcoin een aspect van schaarste hebben.

Kiyosaki zijn Bitcoin voorspelling

In een andere post op X liet Kiyosaki weten dat Bitcoin in potentie tot een waarde van $135.000 kan stijgen. De auteur voorspelde daarnaast ook een aanzienlijke waardestijgingen in de edelmetaalmarkt, met goud dat mogelijk $3.700 per ons bereikt, en zilver dat van $23 naar $68 per ons springt.

Het Nederlandse GoldRepublic heeft nu een tijdelijke actie waarmee ook bitcoin beleggers van de stijgende goudkoers kunnen profiteren. Voor nieuwe klanten die hun edelmetaal avontuur beginnen met een aankoop van ten minste 100 euro aan goud, zilver of platina, schenkt GoldRepublic namelijk een gram goud ter waarde van €60.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie