Timo Bult Timo Bult
27/12/2021 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2021 11:05

“Koop bitcoin!” zegt Mexicaanse miljardair in kerstboodschap

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Koop_bitcoin!_zegt_Mexicaanse_miljardair_in_kerstboodschap

©️ Mc_Cloud/Shutterstock

“Investeer in bitcoin (BTC)!” is een van de kerst adviezen die Mexico’s op twee na rijkste persoon geeft in een Twitter video. Ricardo Salinas Pliego staat bekend als echter Bitcoiner en dus is zijn advies geen verrassing!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Fiatgeld is een papieren leugen’

In de video geeft hij een aantal adviezen aan zijn bijna 1 miljoen Twitter volgers. Maar eerst noemt hij fiatgeld, zoals de dollar en euro, nepgeld:

“Blijf uit de buurt van fiat geld. Of het nu de dollar, de euro of de yen is, het is allemaal hetzelfde. Het is nepgeld gemaakt van papieren leugens. Centrale banken produceren meer dan ooit.”

De miljardair verwijst in de laatste zin naar de centrale banken. Die printen als gevolg van de coronacrisis enorme hoeveelheden geld met als doel de economie op de been te houden. Dit heeft er echter toe geleid dat de inflatie in decennia niet zo hoog is geweest.

Pliego wijst met zijn vinger naar de kijker en benadrukt dan ook “Investeer in bitcoin!” Uiteraard moet men nooit zomaar op het advies van een enkele persoon afgaan, ook al is het een miljardair. Doe altijd eerst zelf onderzoek.

Naast dit advies gaf de Mexicaan ook nog was andere adviezen. Zo zouden we minder jaloers moeten zijn en meer moeten geloven in onszelf.

Advertentie

Bitcoin is schaars, zoals goud

Dat de miljardair bitcoin zo aanprijst is waarschijnlijk berust op het feit dat Bitcoin als netwerk gedecentraliseerd is. Geen enkel land, bedrijf of persoon kan macht uitoefenen op het netwerk.

Bovendien is bitcoin natuurlijk schaars. Nooit zullen er meer dan 21 miljoen bitcoins bestaan en de toevoer van nieuwe bitcoins neemt over de jaren steeds verder af. Dit is vergelijkbaar met het delven van goud; hoe meer goud er uit de grond wordt gehaald, hoe minder er in de grond overblijft. Bitcoin wordt dan ook niet voor niets het “digitale goud” genoemd.

De Mexicaanse miljardair zet groots in op bitcoin, zo valt zo nu en dan te lezen in het laatste bitcoin nieuws. Naast dat tenminste 10% van zijn eigen portfolio uit de cryptocurrency bestaat, wil hij van de Mexicaanse bank Banco Azteca de eerste bitcoin bank in het land maken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie