Ivo Melchers Ivo Melchers
26/04/2024 18:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2024 10:01

Langverwachte Bitcoin halving achter de rug, markt vol verwachtingen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Langverwachte Bitcoin halving achter de rug, markt vol verwachtingen

Foto: Goami/Shutterstock

De Bitcoin (BTC) halving waar men vier jaar naar uit heeft gekeken is inmiddels alweer bijna een week achter de rug. Na een roerige week bevindt de bitcoin koers zich op nagenoeg hetzelfde niveau als op het moment van de halving. Terwijl dit voor sommigen wellicht een grote teleurstelling is, kijkt het overgrote deel van het cryptoland nu vol optimisme naar de toekomst.

Wil je zelf ervaren hoe je bitcoins kunt maken? Aan het einde van dit artikel leggen we uit hoe je gemakkelijk kunt starten met het genereren van bitcoins.

4e Bitcoin halving een feit

In de nacht van vrijdag op zaterdag, bij transactieblok 840.000, zijn de beloningen voor bitcoin miners gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Iedere 210.000 transactieblokken, wat overeenkomt met ongeveer 4 jaar, vindt het befaamde evenement plaats.

Toen het netwerk in 2009 in het leven werd geroepen verdienden miners nog 50 BTC per gemined block. Inmiddels zijn de beloningen dus al fors teruggebracht. De block reward die miners opstrijken wanneer zij erin slagen als eerste een complex cryptografisch raadsel op te lossen, en als gevolg een nieuw transactieblok toe mogen voegen aan de blockchain, bestaat volledig uit nieuw gecreëerde bitcoins. Met de halving wordt de toevoer van nieuwe bitcoins dus vertraagt.

De kunstmatige verlaging van het aantal nieuwe in omloop gebrachte bitcoins is bedoeld om de inflatie van het decentrale activum op voorspelbare wijze te verlagen over tijd. Met het vastgestelde maximum van 21 miljoen bitcoins die ooit zullen bestaan, krijgt de schaarste van het decentrale activum na iedere halving een forse boost.

Waarde van bitcoin

Volgens de wet van vraag en aanbod neigen de prijzen ertoe te stijgen wanneer het aanbod van een product afneemt, terwijl de vraag gelijk blijft of toeneemt. Het directe aanbod van bitcoin neemt natuurlijk niet direct af, maar de vertraging van de bitcoin-creatie kan echter gezien worden als een effectieve afname van het ‘beschikbare’ aanbod.

Historisch gezien hebben de halvings geleid tot gigantische prijsstijgingen voor bitcoin. Veel crypto-investeerders, en met name nieuwelingen, denken dat de halving direct tot een koersexplosie had moeten zorgen. In het verleden duurde het echter ook vaak nog enkele maanden voordat een nieuwe bullmarkt werd ingeluid.

Ondanks de moeilijkheden waarin de koers van bitcoin zich momenteel in bevindt, verwachten veel analisten nog steeds dat de halving de koers tot boven de magische $100.000 zal tillen. Hoewel eerdere resultaten geen garantie zijn voor de toekomst, lijken de vooruitzichten voor de grootste crypto ter wereld na de halving positief.

Wil je optimaal profiteren van deze gelegenheid? Overweeg dan om zelf bitcoin te gaan mijnen. Dankzij Rollman Mining in Nederland heb je geen uitgebreide voorafgaande kennis of een diepe portemonnee nodig om te starten. Rollman Mining maakt het mogelijk om vanuit huis bitcoin te mijnen. Bovendien biedt Rollman Mining in samenwerking met Crypto Insiders een korting van 500 euro op je eerste aankoop.

Ga naar Rollman Mining

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie