Roy van Krieken Roy van Krieken
16/02/2022 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 06:09

Lopen bedrijven gevaar om de ‘crypto boot’ te missen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Lopen bedrijven gevaar om de ‘crypto boot’ te missen?

Foto: Javen / Shutterstock.com

De adoptie van de crypto industrie is het afgelopen jaar in een ware stroomversnelling geraakt. Steeds meer bedrijven, en ondertussen zelfs landen, hebben bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies omarmd. Volgens de CEO van het Amerikaanse personal finance bedrijf SoFi, Anthony Noto, zullen bedrijven binnenkort genoodzaakt zijn om de crypto sector serieus te gaan overwegen anders lopen zij het risico om volledig de boot te missen en achterop te geraken.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto adoptie

In een interview met CNBC geeft Noto aan dat hij grote gevaren ziet voor bedrijven die weigeren om de wereld van crypto binnen te treden. Zij lopen volgens Noto het risico om een grote achterstand op de concurrentie op te lopen. Noto stelt zelfs dat de bereidheid van bedrijven om crypto te omarmen in de komende jaren het concurrentievermogen van bedrijven zal bepalen.

“Als je niet innoveert, en je gebruikt cryptocurrency niet als technologieplatform, dan raak je achterop. Je bedrijf zal kleiner zijn. Je zult minder concurrerend zijn. Je zult minder innovatie hebben en minder waardepropositie voor consumenten,”

Daarnaast geeft Noto aan dat SoFi ook bitcoin en ethereum (ETH) op de balans heeft, zij het in kleine getalen.

“We hebben geïnvesteerd in cryptocurrencies. We bezitten Bitcoin, we bezitten Ethereum, we bezitten enkele van de meer obscure en verschillende cryptocurrencies, maar het is een zeer klein deel van wat we bezitten.”

Regulatie en volatiliteit

Het is volgens Noto echter niet alleen rozengeur en maneschijn. Er bestaan nog steeds grote problemen binnen de crypto sector die vroeg of laat opgelost dienen te worden. Vooral de volatiliteit van vrijwel alle cryptocurrencies is voor Noto een doorn in het oog. 

Ook de onduidelijkheid wat betreft regulatie van de crypto sector in de Verenigde Staten zorgt voor enige zorgen bij Noto. Het zorgt namelijk nog altijd voor een significante barrière voor bedrijven en instituties om in zee te gaan met crypto.

Crypto regulatie staat wel op de agenda van wetgevers en regulatoren in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse proces van regulatie en wetgeving is echter berucht bureaucratisch. Het zou dus zomaar nog een hele poos kunnen duren voordat de kogel eindelijk door de kerk is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie