Roy van Krieken Roy van Krieken
31/08/2021 06:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2021 06:07

Luxe hotel in de Zwitserse alpen gaat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) als betaalmogelijkheid accepteren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Luxe hotel in de Zwitserse alpen gaat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) als betaalmogelijkheid accepteren

Dit jaar stond in het teken van de massa-adoptie van cryptocurrencies door bedrijven en overheden over de hele wereld. Volgens onderzoeksbedrijf Chainalysis steeg de adoptie van bitcoin dit jaar zelfs met zo’n 880%. Vooralsnog lijkt het er niet op dat de adoptie van crypto stopt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hotel gaat in zee met crypto betalingen

Wederom een voorbeeld van adoptie komt dit keer uit Zwitserland. Een luxe hotel in de Alpen heeft bekend gemaakt binnen de kortste keren betalingen met zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) te gaan accepteren.

Het gaat hier om het 5-sterren hotel Chedi Andermatt. Volgens lokaal nieuwsstation Blick kunnen gasten binnenkort betalen met de twee grootste cryptocurrencies als hun rekening meer dan 200 CHF, of $218 bedraagt. Een verblijf van één enkele nacht kost al gauw $600. Deze drempelwaarde wordt dan ook al snel bereikt.

Het hotel bevindt zich op een toplocatie midden in de Zwitserse alpen en heeft 123 kamers. Door deze locatie kunnen gasten genieten van een waanzinnig uitzicht over het prachtige Alpengebied.

Volgens de directeur van Chedi Andermatt was de stap om crypto betalingen te gaan accepteren een logische:

“Door de populariteit van cryptocurrencies zijn wij trots om het eerste Zwitserse hotel te zijn dat cryptocurrency betalingen gaat accepteren als een veilige en betrouwbare manier om te betalen.”

Advertentie

Adoptie over de hele wereld

Hoewel dit het eerste hotel in Zwitserland is zijn een aantal hotels over de hele wereld al een stap voor geweest. Een voorbeeld hiervan is The Pavillion Residences dat onlangs betalingen met meer dan 40 verschillende cryptocurrencies zou gaan accepteren.

De adoptie van crypto door bedrijven over de hele wereld lijkt steeds meer op gang te komen. Ook een vliegmaatschappij in Venezuela, Turpial Airlines en een bekende bar in België hebben onlangs naar buiten gebracht dat zij crypto betalingen gaan accepteren.

Hoewel dit los van elkaar slechts kleine ontwikkelingen zijn, moet dit in de grotere context geplaatst worden. Steeds meer bedrijven, groot of klein, gaan mee in de trend van adoptie en maken de stap om cryptocurrencies als betaling te accepteren. Hoe meer bedrijven deze stap als pioniers maken, hoe gemakkelijk het wordt voor andere bedrijven om hierin te volgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie