Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
22/05/2019 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2019 16:45

Maand mei heeft het grootste handelsvolume Bitcoin futures ooit gemeten in een maand tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De CME Group (bestaande uit de Chicago Mercantile Exchange en de Chicago Board of Trade), het tweede handelsplatform dat bitcoin (BTC) futures ging aanbieden, gaat de maand mei afsluiten met het grootste handelsvolume gemeten in een maand tijd. Zo laat The Block gisteren weten.
13 mei was volgens de Chicago Mercantile Exchange (CME) de dag met het hoogste dagelijks handelsvolume aan bitcoin futures tot nu toe, met 33.700 contracten die op dat moment een gezamenlijke waarde hadden van maar liefst $1,35 miljard in bitcoin. Ook laat het handelsplatform weten dat het aantal bitcoin futures accounts de 2.500 al heeft overstegen.
Sinds de lancering in december 2017 schijnt CME al meer dan 1,6 miljoen contracten te hebben verhandeld met een totale waarde van meer dan $50 miljard. Hoewel het de CME voor de wind lijkt te gaan maakte de exchange eerder bekend dat het netto inkomen in het eerste kwartaal van 2019 met 17% was gedaald. Zo streek de CME van januari tot en met februari van dit jaar $497 miljoen op in vergelijking met $599 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.
De omgezette bedragen zijn opmerkelijk gezien de lage volatiliteit die de bitcoin-koers heeft meegemaakt in de eerste drie maanden van dit jaar. Vorig jaar in het eerste kwartaal piekte de omzetten van de CME Group door de hoge volatiliteit van de markt.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie