Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Maand mei heeft het grootste handelsvolume Bitcoin futures ooit gemeten in een...

Maand mei heeft het grootste handelsvolume Bitcoin futures ooit gemeten in een maand tijd

De CME Group (bestaande uit de Chicago Mercantile Exchange en de Chicago Board of Trade), het tweede handelsplatform dat bitcoin (BTC) futures ging aanbieden, gaat de maand mei afsluiten met het grootste handelsvolume gemeten in een maand tijd. Zo laat The Block gisteren weten.

13 mei was volgens de Chicago Mercantile Exchange (CME) de dag met het hoogste dagelijks handelsvolume aan bitcoin futures tot nu toe, met 33.700 contracten die op dat moment een gezamenlijke waarde hadden van maar liefst $1,35 miljard in bitcoin. Ook laat het handelsplatform weten dat het aantal bitcoin futures accounts de 2.500 al heeft overstegen.

- Advertentie -

Sinds de lancering in december 2017 schijnt CME al meer dan 1,6 miljoen contracten te hebben verhandeld met een totale waarde van meer dan $50 miljard. Hoewel het de CME voor de wind lijkt te gaan maakte de exchange eerder bekend dat het netto inkomen in het eerste kwartaal van 2019 met 17% was gedaald. Zo streek de CME van januari tot en met februari van dit jaar $497 miljoen op in vergelijking met $599 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De omgezette bedragen zijn opmerkelijk gezien de lage volatiliteit die de bitcoin-koers heeft meegemaakt in de eerste drie maanden van dit jaar. Vorig jaar in het eerste kwartaal piekte de omzetten van de CME Group door de hoge volatiliteit van de markt.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.088,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.151,59 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.152,86 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.159,47 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.188,89 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...