Kevin Schijven Kevin Schijven
11/05/2021 17:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2021 17:06

Man betaalde huurmoordenaar met Bitcoin (BTC) via Coinbase om zijn vrouw te vermoorden, zegt FBI

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Man betaalde huurmoordenaar met Bitcoin (BTC) via Coinbase om zijn vrouw te vermoorden, zegt FBI

Dit macabere verhaal toont aan dat bitcoin (BTC) wellicht toch niet zo geschikt is voor criminaliteit als sommige mensen denken. Een man uit Knoxville, een stad in de Amerikaanse staat Tennessee, zou onlangs een huurmoordenaar betaald hebben met bitcoin om zijn eigen vrouw te vermoorden. Dat blijkt uit een recent arrestatiebevel.

FBI agent Clay Anderson kwam het moordcomplot op spoor na berichtgeving van de sheriff van Knoxville. De sheriff had weer een tip had ontvangen van de British Broadcast Corporation (BBC). De BBC gaf de naam en het adres door van een zekere Ann Replogle, die het doelwit was.

De FBI agent interviewde vervolgens haar en haar man, Nelson Paul Replogle, die in eerste instantie ontkende dat hij betrokken was. Ze zeiden beide dat ze niemand konden bedenken die haar kwaad zou willen doen.

Ondertussen ontving de FBI agent verdere informatie van de BBC. Hieruit bleek dat een transactie plaatsvond met de veronderstelling dat een onbekende individu Ann zou vermoorden terwijl zij met haar huisdier en auto naar de dierenarts was. De informatie zou zeer specifiek zijn over de datum, tijd, plaats en details over de auto.

Tevens ontving de FBI een bitcoin-adres van de BBC. De FBI kon achterhalen dat het om een wallet van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase ging. Vervolgens vroeg de FBI, met behulp van een dagvaarding, persoonlijke informatie op bij Coinbase over de wallet. Daaruit bleek dat de wallet van Replogle is. De internetprovider bevestigde vervolgens dat de internetconnectie afkomstig was van het huisadres van Replogle.

Zo zie je maar dat bitcoin juist minder anoniem is dan cash en juist minder geschikt is voor criminaliteit. Hoe de BBC het complot in eerste instantie op spoor kwam, is niet duidelijk. Ook is de huurmoordenaar vooralsnog niet geïdentificeerd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie