Roy van Krieken Roy van Krieken
05/08/2023 18:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2023 18:30

Man lijdt miljoenenverlies na het ruilen van bitcoins voor Lamborghini

Nieuws
Bitcoin lamborghini

Foto: Shutterstock/Kevin McGovern

In 2013 was bitcoin (BTC) nog niet het financiële fenomeen dat het vandaag is. Een Amerikaanse crypto-miner genaamd Jay nam destijds daarom ook de beslissing om zijn digitale munten te besteden aan een gloednieuwe Lamborghini Gallardo. Met een aankoopprijs van $209.995 ruilde de beste man 216,8 BTC om voor zijn nieuwe auto. Achteraf lijkt dit mogelijk de fout van zijn leven te zijn geweest.

Robot steelt $30 miljoen van Solana-gebruikers
Robot steelt $30 miljoen van Solana-gebruikers

De waarde van bitcoin: toen en nu

Jay kwam in 2010 voor het eerst in aanraking met bitcoin. Destijds ging hij van start met het minen van de cryptomunt. Toendertijd was het minen van bitcoin voor de gemiddelde persoon nog een stuk toegankelijker, en al snel had Jay een behoorlijke zak met bitcoins verzameld. In 2013 schoot de koers voor het eerst in de geschiedenis boven de $1.000. Dat was voor Jay het moment om uit te cashen en hij kocht er de Lamborghini voor.

Bitcoin’s waarde heeft sinds 2013 een gigantische sprong gemaakt. De 216 bitcoins die in 2013 voor de Lamborghini zijn uitgegeven, zouden nu maar liefst $3.568.373 waard zijn. Dit enorme contrast in waarde is een duidelijk voorbeeld van hoe het landschap binnen de crypto markt de afgelopen jaren is veranderd. Het verhaal is vergelijkbaar met dat van de persoon die in 2010 twee pizza’s kocht voor 10.000 bitcoins, wat vandaag de dag $20 miljoen waard zou zijn. Deze dag is zelfs een ware feestdag geworden binnen de crypto gemeenschap; “Bitcoin Pizza Day“. De verhalen dienen als grappige herinneringen aan de onvoorspelbaarheid en het potentiële rendement van investeringen in cryptocurrencies.

Vandaag de dag is de Lamborghini Gallardo van Jay nog ongeveer $80.000 waard. In vergelijking met de huidige waarde van de gebruikte bitcoins voor de aankoop is dit een gigantisch verlies. Niet alleen zouden zijn bitcoins uit 2013 nu een fortuin waard zijn, zijn auto is ook nog eens meer dan gehalveerd in waarde in dezelfde periode. 

BTC en gemiste kansen

Het verhaal van de bitcoin Lamborghini aankoop levert een waardevolle les op over de volatiliteit van crypto en de potentie voor gemiste kansen. Hoewel de aankoop destijds wellicht zinvol was, Bitcoin werd immers destijds nog bijna als waardeloos gezien, illustreert het achteraf gezien de mogelijke kosten van het vroegtijdig uitgeven van je BTC. Het roept een vraag op die elke investeerder zichzelf zou moeten stellen: Is het beter om een potentieel winstgevende investering vast te houden, of om deze te gebruiken voor onmiddellijke voldoening?

Zoals bij elke investering is het onmogelijk om de toekomst te voorspellen. Maar de bitcoin Lamborghini aankoop biedt een fascinerend inzicht in de manier waarop de wereld van de crypto zich heeft ontwikkeld en biedt een waardevolle les voor toekomstige investeerders. Immers, wie weet waar de crypto markt zich over 10 jaar bevindt?

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie