meer_dan_3500_bitcoin_automaten_over_de_hele_wereld

Meer dan 3.500 Bitcoin-geldautomaten over de hele wereld

1

Crypto-geldautomaten blijken een populair medium te zijn voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC). Met de installatie van meer dan 3.500 operationele BTC-geldautomaten wereldwijd, is een mijlpaal bereikt.

Volgens recente gegevens van Coinatmradar, een website die de locaties van BTC-geldautomaten bijhoudt, heeft de recente daling van de Bitcoin-prijs weinig invloed gehad op de snelheid waarmee crypto-geldautomaten geïnstalleerd en gebruikt worden. De gegevens laten zien dat er op het moment van schrijven 3.508 BTC-geldautomaten zijn, verspreid over de hele wereld. Van deze geïnstalleerde automaten ondersteunen 1.844 automaten (52,6%) altcoins. Met 1.738 automaten ondersteunt 49,5% van alle crypto-geldautomaten Litecoin (LTC), en 1.121 (32%) Ether (ETH). De mijlpaal van 3.500 automaten komt 17 maanden nadat het totale aantal BTC-geldautomaten begin 2017 de 1.000 overtrof.

Uit de gegevens blijkt dat Noord-Amerika met maar liefst 2.604 verreweg het grootste aantal crypto-geldautomaten heeft, wat neerkomt op 74,23% van alle automaten ter wereld. Op de tweede plek staat met 739 automaten (21,07) Europa. In Europa loopt het Verenigd Koninkrijk met 169 automaten voorop, op de voet gevolgd door Oostenrijk met 151 crypto-geldautomaten. In Nederland zijn er volgens de gegevens 23 automaten te vinden en in België 8.

Ondanks de prijsdaling van Bitcoin, vooral in het eerste kwartaal van dit jaar, zijn fabrikanten doorgegaan met het produceren en installeren van nieuwe crypto-geldautomaten. Op een grafiek op Coinatmradar is de exponentiele groei van het aantal automaten vanaf 2017 duidelijk te zien.

Fabrikanten bieden ook steeds meer keuzemogelijkheid voor consumenten via de two-way machines. Die stellen consumenten in staat cryptocurrencies zowel te kopen als te verkopen, terwijl bij one-way machines crypto alleen gekocht kunnen worden. Van alle machines zijn 37,23% inmiddels two-way machine. Vorige maand werd op Malta de eerste two-way machine geïnstalleerd waar men Bitcoin kan inwisselen voor euro’s en vice versa.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws