Rico Engelbarts
07/08/2018 12:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2018 12:18

Meer dan 3.500 Bitcoin-geldautomaten over de hele wereld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
meer_dan_3500_bitcoin_automaten_over_de_hele_wereld

Crypto-geldautomaten blijken een populair medium te zijn voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC). Met de installatie van meer dan 3.500 operationele BTC-geldautomaten wereldwijd, is een mijlpaal bereikt.
Volgens recente gegevens van Coinatmradar, een website die de locaties van BTC-geldautomaten bijhoudt, heeft de recente daling van de Bitcoin-prijs weinig invloed gehad op de snelheid waarmee crypto-geldautomaten geïnstalleerd en gebruikt worden. De gegevens laten zien dat er op het moment van schrijven 3.508 BTC-geldautomaten zijn, verspreid over de hele wereld. Van deze geïnstalleerde automaten ondersteunen 1.844 automaten (52,6%) altcoins. Met 1.738 automaten ondersteunt 49,5% van alle crypto-geldautomaten Litecoin (LTC), en 1.121 (32%) Ether (ETH). De mijlpaal van 3.500 automaten komt 17 maanden nadat het totale aantal BTC-geldautomaten begin 2017 de 1.000 overtrof.
Uit de gegevens blijkt dat Noord-Amerika met maar liefst 2.604 verreweg het grootste aantal crypto-geldautomaten heeft, wat neerkomt op 74,23% van alle automaten ter wereld. Op de tweede plek staat met 739 automaten (21,07) Europa. In Europa loopt het Verenigd Koninkrijk met 169 automaten voorop, op de voet gevolgd door Oostenrijk met 151 crypto-geldautomaten. In Nederland zijn er volgens de gegevens 23 automaten te vinden en in België 8.
Ondanks de prijsdaling van Bitcoin, vooral in het eerste kwartaal van dit jaar, zijn fabrikanten doorgegaan met het produceren en installeren van nieuwe crypto-geldautomaten. Op een grafiek op Coinatmradar is de exponentiele groei van het aantal automaten vanaf 2017 duidelijk te zien.
Fabrikanten bieden ook steeds meer keuzemogelijkheid voor consumenten via de two-way machines. Die stellen consumenten in staat cryptocurrencies zowel te kopen als te verkopen, terwijl bij one-way machines crypto alleen gekocht kunnen worden. Van alle machines zijn 37,23% inmiddels two-way machine. Vorige maand werd op Malta de eerste two-way machine geïnstalleerd waar men Bitcoin kan inwisselen voor euro’s en vice versa.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie