Home Nieuws Bitcoin nieuws Meerdere bitcoin- en crypto-websites het doelwit van hackers, GoDaddy werknemers overhandigden controle

Meerdere bitcoin- en crypto-websites het doelwit van hackers, GoDaddy werknemers overhandigden controle

Brian Krebs, een onafhankelijk onderzoeksjournalist in cybercrime, meldt dat meerdere cryptocurrency websites onlangs het doelwit zijn geweest van hackers. Dat meldt de cybersecurityspecialist in een nieuw artikel, gepubliceerd op 21 november:

- Advertentie -

De fraudeurs hadden het domeinnaamsysteem (DNS) aangevallen van GoDaddy, een bekend webhostingbedrijf, via een zogenaamde social engineering aanval. De computerkrakers hadden vervolgens het email- en webverkeer van deze websites omgeleid naar andere websites.

Het is bekend dat in ieder geval cryptocurrency-exchange Liquid en mining-platform NiceHash waren aangevallen. Naar verluidt waren ook Wirex, Bibox en Celsius.network het doelwit, maar die hebben dit niet bevestigd.

De aanvallen begonnen op 13 november. Meerdere werknemers van GoDaddy waren misleid om de controle van de domeinnamen van deze crypto-platformen te overhandigen aan de fraudeurs. Het is echter niet bekend hoe dit precies is gebeurd.

Krebs vermoedt dat het hier gaat om een voice phishing scam, of ‘vishing.’ Een voorbeeld hiervan is dat fraudeurs het bedrijf opbellen en dan doen alsof ze van de IT-afdeling afkomstig zijn om zo gegevens van klanten te achterhalen.

- Advertentie -

Mike Kayamori, CEO van Liquid, bevestigde het voorval op 18 november. Hij meldt dat de computerkraker wellicht ook de persoonlijke informatie van gebruikers heeft verkregen, en zegt het volgende erover:

Een domeinhostingprovider ‘GoDaddy’ die een van onze kerndomeinnamen beheert, heeft de controle over het account en domein ten onrechte overgedragen aan een kwaadwillende actor. Dit gaf de actor de mogelijkheid om DNS-records te wijzigen en op zijn beurt controle te krijgen over een aantal interne e-mailaccounts. Na verloop van tijd kon de kwaadwillende actor onze infrastructuur gedeeltelijk in gevaar brengen en toegang krijgen tot documentopslag.

We denken dat de kwaadwillende actor persoonlijke informatie uit onze gebruikersdatabase heeft kunnen verkrijgen. Dit kunnen gegevens zijn zoals uw e-mailadres, naam, adres en gecodeerd wachtwoord.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.809,90 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.835,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.860,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.899,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.070,50 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...