Roy van Krieken Roy van Krieken
02/04/2024 19:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2024 17:28

Memecoin-manie doorbreekt normale Bitcoin cyclus

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
pepe-PEPE-anycoin

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

De cryptomarkt maakt momenteel een ongekende periode door waarin memecoins de traditionele halving-cyclus van bitcoin (BTC) lijken te hebben doorbroken. In een markt die door velen wordt bestempeld als de meest ongebruikelijke bullmarkt ooit, is er een directe stroom van liquiditeit van bitcoin naar memecoins waargenomen. Dit is zelden tot nooit eerder voorgekomen.

Bitcoin is een ‘Ponzi’ en ‘fraude’ volgens JPMorgan CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Een ongewone verschuiving van BTC naar memecoins

Historisch gezien zou liquiditeit eerst naar bitcoin stromen, vervolgens naar ether (ETH) en andere munten met een hoge marktkapitalisatie, om uiteindelijk door te sijpelen naar de rest van de markt. Dit keer lijkt de markt echter enkele gebruikelijke stappen over te slaan, waarbij de liquiditeit direct van BTC naar memecoins stroomt. Deze verschuiving, opgemerkt door Zach Rynes van de Chainlink gemeenschap, markeert een opvallende afwijking van voorgaande cycli. Mogelijk ook met grote gevolgen.

De totale marktkapitalisatie van memecoins schoot op 1 april omhoog naar 70 miljard dollar, voornamelijk gedreven door de lancering van razendpopulaire tokens zoals Dogwifhat (WIF) op Solana (SOL), Book of Meme (BOME), en de voortdurende populariteit van oudere memecoins zoals Pepe (PEPE) en Bonk (BONK).

De huidige marktbewegingen lijken minder gebaseerd op fundamenten en meer op pure speculatie, een trend die wordt benadrukt door zowel Rynes als andere analist Anthony Sassano:

“Er is wat retailgeld ingestapt, maar nergens in de buurt van de niveaus die we eerder hebben gezien; we zitten in een aandachtseconomie die gebaseerd is op specifieke verhalen, niet op echte fundamentals.”

Advertentie

De Bitcoin halving in april

Een ander uniek aspect van deze cyclus is dat bitcoin al een nieuw all-time high heeft bereikt voorafgaand aan de halving, een fenomeen dat afwijkt van de historische trend waarbij hoogtepunten meestal pas het jaar na een halving plaatsvonden. Om die reden suggereren analisten dat de belangrijkste positieve effecten van de halving al achter de rug kunnen zijn.

Tegelijkertijd hebben we natuurlijk wel de komst van Bitcoin spot ETF’s gezien dit jaar. Deze ETF’s hebben voor een gigantische instroom van nieuwe kapitaal gezorgd. Hoe dan ook, het lijkt er sterk op dat deze marktcyclus voor Bitcoin op geen enkele manier te vergelijken is met voorgaande cycli. Dat betekent een extra mate van onvoorspelbaarheid, maar feit blijft wel dat het er fundamenteel erg goed voor staat op het moment.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie