Kevin Schijven Kevin Schijven
26/04/2021 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2021 06:11

‘Mensen hebben liever Bitcoin dan fiatvaluta, het faciliteert de grenzeloze wereldeconomie,’ zegt Tim Draper

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mensen hebben liever Bitcoin dan fiatvaluta, het faciliteert de grenzeloze wereldeconomie, zegt Tim Draper

Tim Draper, een bekende durfkapitalist en bitcoin (BTC) bull, sprak onlangs tijdens de Collision top op 22 april. Draper zegt dat hij langzamerhand ziet dat steeds meer mensen liever bitcoin bezitten dan fiatvaluta.

“Mensen realiseren zich al dat ze liever Bitcoin hebben dan fiatvaluta. Bitcoin faciliteert een wereldeconomie vanuit een economisch oogpunt omdat het een mondiale valuta is, het maakt niet uit waar de grenzen liggen. Het is niet gebonden aan de ene of de andere nationaliteit.”

Aldus Draper. Volgens de miljardair-investeerder zou bitcoin overheden kunnen stimuleren om een eerlijker speelveld te creëren met gelijkere kansen. De overheden die bitcoin niet ondersteunen zullen achter komen te liggen en mensen zullen simpelweg verhuizen waar hun bitcoin welkom is.

Draper raadt daarnaast ook vrouwen aan om kennis te nemen van de crypto-economie door een digitale wallet op te zetten. “Het blijkt dat slechts één op de 14 Bitcoin-wallets in handen is van een vrouw”, zei Draper, terwijl hij erop wijst dat vrouwen 85% van de retail uitgaven in de Verenigde Staten beheersen.

Onlangs bleek uit een onderzoek dat maar 26% van Amerikaanse crypto-investeerders vrouwelijk is. Het onderzoek, uitgevoerd door de Gemini exchange van de Winklevoss tweeling, meldt dat dit percentage in de toekomst waarschijnlijk zal toenemen. Uit het onderzoek bleek ook dat de meerderheid van Amerikanen geïnteresseerd is in crypto en overweegt om te investeren.

Draper maakte in de crypto-markt naamsbekendheid toen hij in 2014 maar liefst 30.000 aan in beslag genomen bitcoin kocht voor $19 miljoen, ze zouden nu $1,5 miljard waard zijn. Hij voorspelde vorig jaar dat een bitcoin tegen 2023 $250.000 waard zal zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie