Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Mensen met bitcoin (BTC) kopen vaak levensmiddelen, blijkt uit onderzoek

Uit een nieuwe studie die het uitgavenpatroon vastgelegd heeft, komt naar voren dat de meeste mensen hun cryptocurrencies besteden aan dagelijkse boodschappen en kleding. Het onderzoek toont ook aan dat er nog steeds ruimte is voor adoptie aangezien maar 16% van de ondervraagde aangaf dat zij ooit cryptocurrencies aangeschaft hebben. 

Doordat cryptocurrency betalingen vrijwel anoniem zijn, blijft deze vorm van betalen vooral populair in het criminele circuit. Visual Object heeft een studie samengesteld waaruit naar voren komt dat 30% van de ondervraagden, die verder niet bekend zijn met cryptocurrencies denkt dat er alleen illegale goederen mee aangeschaft worden. Ongeveer 40% gaf aan dat ze denken dat crypto investeerders het geld gebruik om te investeren in aandelen. Voor het onderzoek zijn 983 mensen ondervraagd die bekend waren met digitale betaalmiddelen. 

- Advertentie -

Volgens het onderzoek is de veronderstelling dat cryptocurrencies alleen gebruikt worden om online illegale goederen te kopen, en daarmee de wet te omzeilen onjuist. Uit de grafieken van het onderzoek komt duidelijk naar voren dat voornaamste inzet van het betaalmiddel is om levensmiddelen te kopen zoals voedsel en kleding. De meest welbekende bitcoin transactie was van een man uit Florida die twee pizza’s kocht voor 10.000 BTC wat destijds slechts $41 was. 

Bitcoin wordt ook veel gebruikt om elektronica mee aan te schaffen en waardevolle metalen zoals goud en zilver. Slechts 15% gaf aan dat ze wapens aanschaffen en 11% drugs. 

Ondanks dat de populariteit van cryptocurrencies de laatste jaren hard gestegen is blijft wereldwijde adoptie nog uit. Slechts 16% gaf aan dat ze ooit digitale betaalmiddelen aangeschaft hebben. Dit is echter wel een flinke toename ten opzichte van het jaar daarvoor, slechts 6,2% nam toen deel aan het onderzoek. 

In het onderzoek kwam ook naar voren dat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) de populairste cryptocurrencies waren onder de investeerders. Wat ook wel logisch is gezien dit over het algemeen de cryptocurrencies zijn met de grootste marktkapitalisatie. 

Het onderzoek toont ook aan dat de meeste investeerders investeren in coins die in de praktijk veel gebruikt worden. Bitcoin loopt hierbij voorop omdat bitcoin veruit het langst bestaat. 

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.949,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.966,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.002,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.029,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.153,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.153,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.949,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.966,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.002,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.029,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...