Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
13/04/2020 17:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 10:11

Mensen met bitcoin (BTC) kopen vaak levensmiddelen, blijkt uit onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mensen met bitcoin (BTC) kopen vaak levensmiddelen, blijkt uit onderzoek

Uit een nieuwe studie die het uitgavenpatroon vastgelegd heeft, komt naar voren dat de meeste mensen hun cryptocurrencies besteden aan dagelijkse boodschappen en kleding. Het onderzoek toont ook aan dat er nog steeds ruimte is voor adoptie aangezien maar 16% van de ondervraagde aangaf dat zij ooit cryptocurrencies aangeschaft hebben. 
Doordat cryptocurrency betalingen vrijwel anoniem zijn, blijft deze vorm van betalen vooral populair in het criminele circuit. Visual Object heeft een studie samengesteld waaruit naar voren komt dat 30% van de ondervraagden, die verder niet bekend zijn met cryptocurrencies denkt dat er alleen illegale goederen mee aangeschaft worden. Ongeveer 40% gaf aan dat ze denken dat crypto investeerders het geld gebruik om te investeren in aandelen. Voor het onderzoek zijn 983 mensen ondervraagd die bekend waren met digitale betaalmiddelen. 
Volgens het onderzoek is de veronderstelling dat cryptocurrencies alleen gebruikt worden om online illegale goederen te kopen, en daarmee de wet te omzeilen onjuist. Uit de grafieken van het onderzoek komt duidelijk naar voren dat voornaamste inzet van het betaalmiddel is om levensmiddelen te kopen zoals voedsel en kleding. De meest welbekende bitcoin transactie was van een man uit Florida die twee pizza’s kocht voor 10.000 BTC wat destijds slechts $41 was. 
Bitcoin wordt ook veel gebruikt om elektronica mee aan te schaffen en waardevolle metalen zoals goud en zilver. Slechts 15% gaf aan dat ze wapens aanschaffen en 11% drugs. 
Ondanks dat de populariteit van cryptocurrencies de laatste jaren hard gestegen is blijft wereldwijde adoptie nog uit. Slechts 16% gaf aan dat ze ooit digitale betaalmiddelen aangeschaft hebben. Dit is echter wel een flinke toename ten opzichte van het jaar daarvoor, slechts 6,2% nam toen deel aan het onderzoek. 
In het onderzoek kwam ook naar voren dat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) de populairste cryptocurrencies waren onder de investeerders. Wat ook wel logisch is gezien dit over het algemeen de cryptocurrencies zijn met de grootste marktkapitalisatie. 
Het onderzoek toont ook aan dat de meeste investeerders investeren in coins die in de praktijk veel gebruikt worden. Bitcoin loopt hierbij voorop omdat bitcoin veruit het langst bestaat. 
De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!
Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement