Ivo Melchers Ivo Melchers
26/03/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2023 10:30

Miljardair Tim Draper adviseert bedrijven om bitcoin te kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Tarasenko Andrey

Tim Draper, durfkapitalist en bekende bitcoin (BTC) voorstander, gaf vrijdag middels een tweet advies aan bedrijven over cash management in de huidige roerige tijden. Het zal je namelijk vast niet ontgaan zijn dat de traditionele financiële wereld momenteel op losse schroeven staat doordat een flink aantal belangrijke banken plotseling failliet zijn gegaan.

Crypto ontbijt: Bitcoin halving week & Hongkong keurt BTC ETFs goed
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC als hedge tegen verslechterde economische omstandigheden

Draper is van mening dat bedrijven ‘’ten minste twee loonlijsten aan contanten’’ in bitcoin en andere cryptocurrencies moeten hebben. Het percentage dat toegewezen moet worden aan bitcoin ten opzichte van altcoins is echter niet gespecificeerd door Draper. Volgens de bekende BTC bull is de nummer één crypto qua marktkapitalisatie een hedge tegen verslechterde economische omstandigheden.

Draper zei dat de ineenstorting van banken als Silicon Valley en Silvergate de noodzaak aantoont van plannen om ervoor te zorgen dat een bedrijf altijd contant geld bij de hand heeft om zichzelf en zijn werknemers te kunnen voorzien. Hij voegde eraan toe dat regeringen de banksector te veel reguleren en micro-managen, wat op de lange termijn ten koste gaat van de gezondheid ervan.

Verder gaf hij aan dat bedrijven moeten diversifiëren en decentraliseren om duurzaam te blijven in de huidige economische omstandigheden. Dergelijke bankinstortingen zullen waarschijnlijker worden als regeringen doorgaan met het overdrukken van geld en het opdrijven van de rente om de inflatie naar beneden te drukken.

Hij noemt bitcoin als een bescherming tegen een ‘domino’-run op de banken en een slecht overcontrolerend bestuur’’. Crypto is dan ook een uitstekende optie om overtollige contanten aan te houden naar zijn mening, omdat ze in tijden van crisis gemakkelijk verkoopbaar moeten zijn voor de lange termijn.

Advertentie

Bitcoin stijging na Fed-injectie?

Eerder deze week kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Jack Mallers, de CEO van Strike, en BitMEX-oprichter Arthur hayes verwachten dat de bitcoin koers gaat stijgen als gevolg van de injectie van $300 miljoen door de Federal Reserve in de banksector. Zij verwachten dat de Amerikaanse dollar een periode van hoge inflatie tegemoet zal gaan en bitcoin zou als het aan hen ligt een toevlucht kunnen zijn voor veel mensen om hun vermogen te beschermen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie