Ivo Melchers Ivo Melchers
09/05/2024 14:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2024 13:13

Miljardair voorspelt grote bitcoin stijging door forse inflatiedaling

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miljardair voorspelt grote bitcoin stijging door forse inflatiedaling

Foto: T.Dallas/Shutterstock

Thomas lee, CEO van Fundstrat Global, laat zich niet van de wijs brengen door bitcoin’s prijsactie van de afgelopen tijd. De bitcoin (BTC) koers bevindt zich al weken in een mindere periode, maar de miljardair blijft vasthouden aan zijn voorspelling van een koers van $150.000 later dit jaar. Hij voorziet een dramatische afkoeling van de inflatie in de tweede helft van dit jaar, wat de bitcoin koers naar zijn mening zal laten exploderen.

Is bitcoin klaar om te stijgen? Unieke koersindicator zegt ja
Is bitcoin klaar om te stijgen? Unieke koersindicator zegt ja

BTC koers naar $150.000

Lee schoof afgelopen dinsdag aan bij CNBC’s Squawk Box om zijn financiële vooruitzichten voor het restant van 2024 te delen. De financieel expert denkt dat de inflatie in de Verenigde Staten flink terug zal lopen later dit jaar.

De afgelopen maanden laait de Amerikaanse inflatie weer iets op, waardoor de zorgen over een mogelijke dubbele piek zijn toegenomen. Met de Amerikaanse centrale bank die koste wat het kost de inflatiedoelstelling van 2 procent wil behalen, zijn de vooruitzichten voor renteverlagingen dan ook een stuk somberder geworden. Dit is een van de redenen waarom de bitcoin koers de laatste weken minder presteert.

Lee lijkt zich echter weinig zorgen te maken. Hij verwacht dat de inflatie ergens in de tweede helft van dit jaar drastisch zal verminderen, wat de Amerikaanse centrale bank tot renteverlagingen zal bewegen. Dit zou een positieve ontwikkeling zijn voor risicovolle activa zoals bitcoin, en dus spreekt Lee zijn optimisme uit over wat de bitcoin koers nog in petto zal hebben.

Hij is van mening dat bitcoin, ondanks de grote opwaartse beweging van de eerste maanden van het jaar, nog altijd slechts in de beginfase van de bullmarkt zit. De wekenlange correctie waar bitcoin momenteel in zit laat hem dan ook allesbehalve afschrikken. ‘’Het idee dat het dit jaar naar 150.000 dollar kan gaan, valt nog steeds binnen ons basisscenario,’’ aldus Lee.

Advertentie

Aanjagers voor bitcoin bullmarkt

Eind februari deelde Lee ook al zijn verwachting dat het decentrale activum dit jaar nog een prijs van $150.000 zal bereiken. Destijds noemde hij drie katalysatoren voor de mogelijke koersexplosie: de Bitcoin halving, de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) en de verwachte versoepeling van het monetaire beleid.

De prijs van bitcoin beweegt inmiddels al bijna drie maanden zijwaarts in een ruim bereik tussen grofweg $60.000 en $70.000, tot de frustratie van veel crypto-investeerders. Met de Bitcoin halving achter de rug hadden velen verwacht dat het vuurwerk direct zou losbarsten. In het verleden duurde het echter ook nog weken tot maanden voordat de bullmarkt werd ingeluid, en Lee verwacht dat de huidige cyclus geen uitzondering zal zijn.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie