Home Nieuws Bitcoin nieuws Miss Finland over Bitcoin (BTC): "Vrouwen zijn zich meer bewust van de...

Miss Finland over Bitcoin (BTC): “Vrouwen zijn zich meer bewust van de risico’s”

De Bitcoin-gemeenschap bestaat volgens Coin Dance voor 90% uit mannen. Miss Finland, Rosa-Maria Ryyti, denkt wel te weten waarom dit het geval is. Vrouwen zijn zich volgens haar namelijk meer bewust van de risico’s, aldus Ryyti in een tweet.

Volgens een onderzoek van Cointelegraph blijkt dat slechts 5% van de bijdragen op GitHub met betrekking tot cryptocurrency van vrouwen afkomstig was. Daarnaast blijkt uit een ander onderzoek dat slechts 20% van de crypto-houders in Europa vrouwen zijn. De tweet van Ryyti was een reactie op een tweet van de bekende analist Filb Filb. Hij vroeg zich af waarom zo weinig vrouwen in bitcoin investeren:

Serieuze vraag, waarom zijn de dames niet zo bezig met ‘Stacking Sats’ zoals de jongens?

- Advertentie -

Volgens Miss Finland heeft dit te maken met het feit dat “vrouwen zich meer bewust zijn van risico’s”. Maar ook de mainstream-media speelt hier een grote rol in. De media zou Bitcoin namelijk neerzetten als risicovol en gevaarlijk. Zo schrijft ze:

Vrouwen zijn zich in het algemeen meer bewust van de risico’s en kiezen vaak voor een “langzame en gestage” beleggingsstrategie. De huidige algemene perceptie van Bitcoin in de msm maakt het nog minder waarschijnlijk voor de gemiddelde vrouwen (en mannen) om in te stappen.

Ryyti staat bekend als een bitcoin-supporter en nam bijvoorbeeld eerder dit jaar nog de ‘Lightning Torch’ over, zoals Fidelity eerder al deed.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft ook weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.338,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.403,75 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.407,77 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.408,24 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.