Timo Bult Timo Bult
06/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2019 14:45

Miss Finland over Bitcoin (BTC): "Vrouwen zijn zich meer bewust van de risico's"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miss Finland over Bitcoin (BTC):

De Bitcoin-gemeenschap bestaat volgens Coin Dance voor 90% uit mannen. Miss Finland, Rosa-Maria Ryyti, denkt wel te weten waarom dit het geval is. Vrouwen zijn zich volgens haar namelijk meer bewust van de risico’s, aldus Ryyti in een tweet.
Volgens een onderzoek van Cointelegraph blijkt dat slechts 5% van de bijdragen op GitHub met betrekking tot cryptocurrency van vrouwen afkomstig was. Daarnaast blijkt uit een ander onderzoek dat slechts 20% van de crypto-houders in Europa vrouwen zijn. De tweet van Ryyti was een reactie op een tweet van de bekende analist Filb Filb. Hij vroeg zich af waarom zo weinig vrouwen in bitcoin investeren:

Serieuze vraag, waarom zijn de dames niet zo bezig met ‘Stacking Sats’ zoals de jongens?


Volgens Miss Finland heeft dit te maken met het feit dat “vrouwen zich meer bewust zijn van risico’s”. Maar ook de mainstream-media speelt hier een grote rol in. De media zou Bitcoin namelijk neerzetten als risicovol en gevaarlijk. Zo schrijft ze:

Vrouwen zijn zich in het algemeen meer bewust van de risico’s en kiezen vaak voor een “langzame en gestage” beleggingsstrategie. De huidige algemene perceptie van Bitcoin in de msm maakt het nog minder waarschijnlijk voor de gemiddelde vrouwen (en mannen) om in te stappen.


Ryyti staat bekend als een bitcoin-supporter en nam bijvoorbeeld eerder dit jaar nog de ‘Lightning Torch’ over, zoals Fidelity eerder al deed.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft ook weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie