Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16/04/2020 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2020 06:08

Morgan Creek Digital investeert in platform voor bitcoin (BTC) leningen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Morgan Creek Digital investeert in platform voor bitcoin (BTC) leningen

Woensdag werd bekend gemaakt dat Morgan Creek Digital van Pompliano $2,6 miljoen heeft geïnvesteerd in de Canadese startup Atomic Loans. Deze startup wilt bitcoinbacked leningen uitgeven.  De investeringsronde was onder leiding van Initialized Capital, een investeerder in Coinbase, met deelnemers van Bison Trails en ConsenSys, beide geldschieters in het Ethereum ecosysteem. ConsesSys heeft al eerder in de startup geïnvesteerd. Dat was in 2019.
Het idee achter Atomic Loans is dat bitcoin bezitters een hefboom kunnen toepassen op de waarde in dollar van hun bezittingen op het Ethereum-protocol. Een gebruiker kan op Ethereum gebaseerde stablecoins lenen met bitcoin als onderpand, en dit terugbetalen wanneer zij dit zelf willen. De geïnvesteerde bedragen zullen worden gebruikt voor verder onderzoek en de ontwikkeling hiervan.
Pompliano heeft een reputatie gekregen omdat hij altijd erg bullish is met betrekking tot bitcoin (BTC) en de cryptocurrency markt in zijn algemeen. Ook is hij vaak te zien op verschillende Amerikaanse financiële programma’s, waar hij vaak cryptocurrencies promoot. Verder is hij erg bekend op twitter binnen de cryptocurrency gemeenschap.
Pomp gaf aan dat Atmoic Loans een gecentraliseerd platform aan het ontwikkelen is dat bitcoin toepast op de manier waarvoor het ontworpen is. Later voegde hij hieraan toe dat dit soort startups er voor zorgen dat cryptocurrency een basis zullen vormen voor alternatieve financiële systemen.
Pomp heeft daarnaast een eigen podcast, “Off the Chain” genaamd. Daar had hij onlangs bitcoin scepticus Mark Cuban te gast met wie hij een interessant gesprek had over de toekomst van bitcoin.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie