Morgan Creek Digital investeert in platform voor bitcoin (BTC) leningen

Woensdag werd bekend gemaakt dat Morgan Creek Digital van Pompliano $2,6 miljoen heeft geïnvesteerd in de Canadese startup Atomic Loans. Deze startup wilt bitcoinbacked leningen uitgeven.  De investeringsronde was onder leiding van Initialized Capital, een investeerder in Coinbase, met deelnemers van Bison Trails en ConsenSys, beide geldschieters in het Ethereum ecosysteem. ConsesSys heeft al eerder in de startup geïnvesteerd. Dat was in 2019.

- Advertentie -

Het idee achter Atomic Loans is dat bitcoin bezitters een hefboom kunnen toepassen op de waarde in dollar van hun bezittingen op het Ethereum-protocol. Een gebruiker kan op Ethereum gebaseerde stablecoins lenen met bitcoin als onderpand, en dit terugbetalen wanneer zij dit zelf willen. De geïnvesteerde bedragen zullen worden gebruikt voor verder onderzoek en de ontwikkeling hiervan.

Pompliano heeft een reputatie gekregen omdat hij altijd erg bullish is met betrekking tot bitcoin (BTC) en de cryptocurrency markt in zijn algemeen. Ook is hij vaak te zien op verschillende Amerikaanse financiële programma’s, waar hij vaak cryptocurrencies promoot. Verder is hij erg bekend op twitter binnen de cryptocurrency gemeenschap.

Pomp gaf aan dat Atmoic Loans een gecentraliseerd platform aan het ontwikkelen is dat bitcoin toepast op de manier waarvoor het ontworpen is. Later voegde hij hieraan toe dat dit soort startups er voor zorgen dat cryptocurrency een basis zullen vormen voor alternatieve financiële systemen.

Pomp heeft daarnaast een eigen podcast, “Off the Chain” genaamd. Daar had hij onlangs bitcoin scepticus Mark Cuban te gast met wie hij een interessant gesprek had over de toekomst van bitcoin.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

- Advertentie -

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.044,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.067,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.136,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.137,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.327,00 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...