Redactie Redactie
09/07/2023 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2023 19:00

Nederlands platform doet bitcoin houders aanbod: iedereen €58 gratis goud

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin correlatie met goud stijgt en koppelt los van aandelen

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Een schaarse investeringsactiva dat losstaat van het traditionele financiële systeem en fungeert als veilige haven. Binnen de crypto wereld zal wellicht al snel de link worden gelegd met Bitcoin (BTC), maar goud is natuurlijk een traditionele betrouwbare activa met een zeer gerenommeerde bewezen staat van dienst. 

Met de vele raaklijnen lijkt goud dan ook een uitstekende toevoeging te zijn voor elke crypto-enthousiasteling om zijn/haar portfolio een sterke fundering te geven. De Nederlandse goudhandelaar GoldRepublic biedt je nu de uitgelezen kans om een uitstapje richting de wereld van edelmetalen te maken. Lezers van Crypto Insiders kunnen namelijk een gram goud ter waarde van 58 euro claimen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Is Bitcoin het digitale goud?

Bitcoin krijgt vandaag de dag al snel het label ‘digitaal goud’ opgeplakt, maar in vergelijking tot het edelmetaal is het slechts een piepjonge activa met weinig recht van spreken.

De twee hebben desondanks veel overeenkomende kenmerken en lijken elkaar uitstekend aan te vullen in een gediversifieerd portfolio. Bitcoin en goud bieden beiden de mogelijkheid om een deel van je vermogen buiten het financiële systeem te bewaren. Ze bieden onafhankelijkheid van nationale overheden en de geassocieerde centrale banken.

Beiden hebben bovendien, in tegenstelling tot fiatvaluta, een beperkte voorraad wat gedolven kan worden. In het jaar 2140 zal de maximaal circulerende voorraad van 21 miljoen BTC bereikt worden en iedere 4 jaar wordt het aantal nieuwe in omloop gebrachte munten gehalveerd met de BTC halving. Wat betreft goud is het allemaal een stuk minder zwart-wit, maar de totale wereldwijde hoeveelheid lijkt ook redelijk begrensd te zijn.

Bitcoin staat uiteraard bekend om zijn decentraliteit, maar goud zou je in zekere zin ook als decentraal kunnen bestempelen. De grondstof wordt namelijk niet door één partij uitgegeven of gereguleerd.

Vanaf ruim 600 jaar v. Chr wordt er al belegt in goud en heeft het vertrouwen gekweekt als een veilig toevluchtsoord in turbulente tijden. Het Bitcoin netwerk draait sinds 3 januari 2009 en heeft om die reden een totaal ander risicoprofiel. De totale waarde van Bitcoin is dan ook relatief klein wanneer de vergelijking met het kostbare edelmetaal wordt gemaakt; een marktkapitalisatie van ongeveer 590 miljard dollar ten opzichte van ruim 13 biljoen dollar. 

Ondanks het feit dat Bitcoin het vlaggenschap van de crypto industrie is, blijft het onzeker wat de toekomst exact in petto heeft. De intrinsieke waarde van goud zal daarentegen, ongeacht de toestand van de wereld, weinig klappen ontvangen. 

GoldRepublic geeft gratis goud

Het grotere risico van Bitcoin betekent uiteraard ook dat er meer winst te halen valt. Om je risicomanagement op orde te hebben, kan investeren in goud echter een uitstekende toevoeging zijn aan een gevarieerd portfolio. Beiden dienen als ontsnapping voor het wereldwijde financiële ruggengraat, maar vullen elkaar wat dat betreft uitstekend aan. Het Nederlandse GoldRepublic beseft dit ook maar al te goed en doet crypto-liefhebbers momenteel een aantrekkelijk aanbod om gelijk goed van start te gaan.

Als je nu een account aanmaakt bij GoldRepublic en voor minimaal 100 euro aan goud, zilver of platina aanschaft, ontvang je gratis en voor niets een gram goud ter waarde van 58 euro op je account gestort!

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie