Rico Engelbarts
02/11/2018 17:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2018 17:54

New York verstrekt vergunning voor Bitcoin geldautomaten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
new_york_verstrekt_vergunningen_voor_bitcoin_geldautomaten

Coinsource, een Bitcoin (BTC) geldautomaten exploitant, heeft zojuist een vergunning gekregen van het New York State Department of Financial Services (NYDFS) om Bitcoin Automatic Teller Machines (ATM), oftewel BTMs, te plaatsen in de staat New York.
BTM’s zijn geldautomaten waarmee mensen Bitcoin kunnen kopen met fiat. Tevens kunnen de automaten synchroniseren met een mobiele crypto-wallet om Bitcoin weer om te zetten in fiat.
Coinsource heeft al automaten staan in meer dan 18 staten verspreid over de VS. Het bedrijf geeft aan dat het in de toekomst wil uitbreiden naar alle 50 staten. Momenteel heeft Coinsource al 40 automaten staan in de staat New York die onder een tijdelijke vergunning operationeel waren.
Sheffield Clark, CEO van Coinsource, is trots dat zij als eerste BTM-beheerder de vergunning krijgen:

Coinsource is het eerste en enige bedrijf dat BTM’s beheert en een virtuele valuta licentie voor New York heeft ontvangen. Alle New Yorkers – van de mensen die geen bank hebben tot aan de mensen die de banken bezitten – kunnen onze kiosken op winkellocaties in de buurt gebruiken om Bitcoin direct op een handige en vertrouwde manier te kopen. Nu Coinsource een licentiehouder is, kunnen onze klanten met vertrouwen cryptocurrencies kopen en verkopen doordat Coinsource voldoet aan de hoge normen van het New Yorkse Departement van Financiële Diensten. New York vertegenwoordigt niet alleen een centrum van wereldwijde innovatie, maar ook een van onze grootste afzetmarkten. We zijn er erg trots om de enige BTM-exploitant te zijn die een virtuele valuta licentie in New York bezit.

Maria T. Vullo, toezichthouder bij de NYDFS, geeft het volgende commentaar:

De goedkeuring van vandaag is een volgende stap in het implementeren van sterke wettelijke waarborgen en effectieve risico gebaseerde controles, terwijl tegelijkertijd de verantwoorde groei van financiële innovatie wordt gestimuleerd. De financiële markt van New York bloeit met bedrijven die zich inzetten om te voldoen aan de voorschriften die de veiligheid van transacties waarborgen, de industrie beschermen en de consumenten beschermen.

NYDFS beweert dat deze vergunning, de ‘Bitlicense’, groei en innovatie in de cryptocurrency-markt bevordert, maar niet iedereen is het daarmee eens. Pas twaalf crypto-bedrijven hebben de vergunning gekregen en ondertussen zijn veel andere bedrijven de staat ontvlucht. Vijftien crypto-bedrijven trokken uit New York toen de Bitlicense werd ingevoerd. Jesse Powel, CEO van cryptocurrency-exchange Kraken, was niet blij met de New Yorkse toezichthouder en noemde de partij op Twitter een beledigende, controlerende ex:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie