Ivo Melchers Ivo Melchers
31/01/2023 19:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2023 19:11

Nieuw onderzoek: 82% van de miljonairs zoekt crypto advies

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuw onderzoek: 82% van de miljonairs zoekt crypto advies

Foto: alice-photo/Shutterstock

De bearmarkt weerhoudt veel mensen om te gaan investeren in de crypto markt. Onlangs kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de Fear & Greed Index momenteel op het hoogste punt in tien maanden staat, als gevolg van de recente stijging van bitcoin (BTC) en daarmee de gehele crypto markt. In het afgelopen jaar was het voornamelijk angst wat de markt overheerste.

Dit heeft vermogende miljonairs klaarblijkelijk niet afgeschrikt, aangezien een nieuw onderzoek heeft geconcludeerd dat acht op de tien vermogende miljonairs hun financieel adviseur advies zou hebben gevraagd over crypto.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto advies

Volgens het onderzoek, wat is uitgevoerd door financieel adviesbureau deVere Group, zocht 82% van de klanten die tussen de £1 miljoen en £5 miljoen aan belegbaar vermogen had, advies over crypto. In 2022 is de koers van bitcoin met ongeveer 65% gedaald en veel investeerders verminderden juist hun blootstelling aan zogeheten risk-on assets, zoals aandelen en cryptocurrencies.

Nigel Green, de CEO en oprichter van deVere Group, zei het volgende over de verhoogde interesse vanuit de vermogende miljonairs:

‘’Dit suggereert dat deze vermogende klanten zich steeds meer bewust zijn van de inherente kenmerken van cryptocurrencies zoals bitcoin, die de kernwaarden heeft van digitaal, wereldwijd, grenzeloos, gedecentraliseerd en sabotagebestendig. Rijke investeerders begrijpen dat digitale valuta’s de toekomst van geld zijn, en ze willen niet in het verleden blijven.’’

Normaal gesproken wordt deze groep investeerders gezien als zeer conservatief, wat het erg interessant maakt dat zij nu ondanks de lage koersen zo geïnteresseerd zijn om te beleggen in crypto.

Advertentie

Interesse in bitcoin zal blijven toenemen

Veel van de vermogende particulieren die mee hebben gedaan aan het onderzoek zien bovendien een constante stijging van de interesse van institutionele investeerders in crypto. In de afgelopen maanden is JPMorgan, net als veel andere grote financiële instellingen waaronder Fidelity, BlackRock en New York Bank Mellon, ook begonnen met het aanbieden van crypto-gerelateerde diensten aan hun klanten.

Green is van mening dat de interesse richting bitcoin en andere cryptocurrencies alleen maar zal toenemen naarmate de ‘crypto winter’ richting zijn einde komt:

‘’Bitcoin is op weg naar zijn beste januari sinds 2013, gebaseerd op de hoop dat de inflatie zijn hoogtepunt heeft bereikt, het monetaire beleid gunstiger wordt en de verschillende crises in de cryptosector, waaronder spraakmakende faillissementen, zich nu in de achteruitkijkspiegel bevinden.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie