Kevin Schijven Kevin Schijven
07/03/2021 15:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2021 15:59

Nieuwe bitcoin (BTC) investeerders HODL’en en toename is “krankzinnig”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuwe bitcoin (BTC) investeerders HODL’en en toename is krankzinnig

Onderzoeksbedrijf Glassnode meldt op 5 maart dat nieuwe bitcoin (BTC) investeerders veel vertrouwen hebben en hun bitcoin voornamelijk vasthouden, oftewel ‘HODL’en.’

Dat is volgens Glassnode te zien aan de zogeheten Spent Output Profit Ratio (SOPR). De SOPR laat in wezen zien of de bestede output op het moment van de transactie winst of verlies vertoont. Onlangs meldde Glassnode dat deze SOPR voor het eerst sinds september 2020 weer gereset is.

Nu toont Glassnode aan dat de 60-dagen SOPR gereset is zonder negatief te worden en dat betekent dat bitcoins, die in 2021 zijn gekocht, tijdens de recente dip van de koers niet met verlies zijn verkocht:

In gerelateerd nieuws meldt Willy Woo, een bekende analist in de cryptocurrency-wereld, dat het aantal Bitcoin gebruikers met een “krankzinnig” tempo toeneemt. Het lijkt in die zin op de markt van eind 2017, toen bitcoin even mainstream werd. Een groot deel van deze nieuwe gebruikers is niet eens op deze data te zien aangezien ze alleen cryptocurrency-exchanges gebruiken en nooit de blockchain zelf.

Onlangs meldde Amrita Ahujachief financial officer (CFO) van Square, dat het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey maar liefst 1 miljoen nieuwe gebruikers in januari bitcoin zag kopen met de Cash App.

De allereerste tweet in de wereld, van Dorsey zelf, wordt momenteel verkocht in een veiling als een non-fungible token (NFT). Het hoogste bod ligt inmiddels op maar liefst $2,5 miljoen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie