Roy van Krieken Roy van Krieken
14/10/2022 05:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2022 05:08

Nigel Farage: Bitcoin vertegenwoordigt de ‘ultieme vrijheid’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nigel Farage: Bitcoin vertegenwoordigt de ‘ultieme vrijheid’

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Voormalig lid van het Europees Parlement namens het Verenigde Koninkrijk en leider van de UK Independence Party (UKIP), Nigel Farage, heeft zich gisteren tijdens de Bitcoin Amsterdam conferentie, niet geheel verrassend, uitgelaten over bitcoin (BTC). Hij was enorm lovend over de koning der cryptocurrencies en volgens hem is bitcoin de allerbeste manier om je los te koppelen van de overheid.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

De bitcoin-revolutie

Volgens Farage is de populariteit van de crypto-industrie te kenmerken als een ware opstand tegen de gevestigde financiële orde. Vooral voor mensen die bang zijn voor een overheid die telkens over grenzen gaat en onder het juk van deze overheid vandaan willen komen is crypto populair, aldus Farage.

“Crypto is een economische opstand geleid door mensen die zich zorgen maken over de omvang van de grote overheid en die vrij, onafhankelijk en meester over hun eigen lot willen zijn. […] Elk nieuw idee krijgt automatisch te maken met de oppositie van het hele establishment, omdat zij de gevestigde status quo bezitten, ze zijn erg comfortabel, ze doen het goed, ze willen niet dat er iets komt dat het verstoort.”

Farage vergeleek bitcoin ook met de Brexit-beweging, waarvan hij uiteraard een van de architecten was. 

Bitcoin is vrijheid

Hij geeft in het interview twee redenen waarom hij overtuigd is van de potentie van bitcoin. Allereerst is dat het feit dat het Bitcoin netwerk inmiddels al heeft bewezen dat het werkt en ten tweede is dat het feit dat de overheid geen macht heeft over bitcoin.

“Met Bitcoin is ten eerste bewezen dat de technologie werkt en steeds beter wordt. Nummer twee – de overheid kan er niet bij in de buurt komen, de overheid kan me niet vertellen wat ik wel en niet kan doen met Bitcoin. “In die zin is het de ultieme vrijheid, en als we slim samenwerken met wetgevers […] is er een kans dat we daadwerkelijk een verstandig niveau van regulering kunnen krijgen.”

Om die fatsoenlijke regelgeving te bewerkstelligen roept Farage daarom op om zoveel mogelijk bij wetgevers te lobbyen en zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van de voordelen van de crypto industrie. Op dit moment heerst volgens Farage namelijk nog altijd ten onrechte het idee dat de crypto markt het ‘Wilde Westen’ is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement