Kevin Schijven Kevin Schijven
12/07/2021 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2021 16:05

Nog een grote Koreaanse bank stapt crypto wereld in en gaat een bitcoin (BTC) bewaringsdienst oprichten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nog een grote Koreaanse bank stapt crypto wereld in en gaat een bitcoin (BTC) bewaringsdienst oprichten

Woori Financial Group, een van de grootste financiële dienstverleners en grootste banken van Zuid-Korea, gaat een cryptocurrency custody-, of bewaringsdienst, oprichten. Dat meldt The Korea Economic Daily (KED) op 11 juli.

Volgens de publicatie gaat Woori Bank samenwerken met Coinplug, een van de oudste cryptocurrency-exchanges van het land. Coinplug wordt de grootste aandeelhouder van deze joint venture, genaamd D-Custody. Woori Bank wordt de tweede grootste aandeelhouder, meldt KED.

Een dergelijke bewaringsdienst voor crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) maakt het voor (Koreaanse) investeerders mogelijk om in crypto te investeren zonder de crypto zelf te hoeven bewaren. Vooral voor grotere investeerders verkleint dat de drempel om deze opkomende markt in te stappen.

Echter begint ook de regelgeving omtrent crypto in Zuid-Korea strenger te worden. Financiële instellingen mogen zelf eigenlijk geen crypto custody service direct oprichten. Ze mogen wel een dergelijke dienst aanbieden via een joint venture of door aandeelhouder te worden in een soortgelijke onderneming.

Woori is derde grote Zuid-Koreaanse bankgroep die deze aankondiging maakt en volgt daarmee in de voetstappen van KB Kookmin Financial Group en Shinhan Financial Group. Ook deze twee banken stapten de crypto wereld in via joint ventures met blockchain bedrijven.

Onlangs werden meerdere crypto-beursen in Zuid-Korea gedwongen om een groot aantal crypto van hun aanbod te verwijderen. Maar liefst 20 beurzen ontvingen een waarschuwing van de toezichthouder, waaronder het grote Upbit. De beurzen hadden een reeks relatief onbekende crypto verwijderd van hun handelsplatformen, vervolgens stortte de koersen van deze crypto in.

Desondanks blijft de handel crypto zeer populair in het land, dat bleek vorige maand uit een record aantal stortingen en opnames van en naar Zuid-Koreaanse exchanges.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie