Kevin Schijven Kevin Schijven
12/07/2021 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2021 16:05

Nog een grote Koreaanse bank stapt crypto wereld in en gaat een bitcoin (BTC) bewaringsdienst oprichten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nog een grote Koreaanse bank stapt crypto wereld in en gaat een bitcoin (BTC) bewaringsdienst oprichten

Woori Financial Group, een van de grootste financiële dienstverleners en grootste banken van Zuid-Korea, gaat een cryptocurrency custody-, of bewaringsdienst, oprichten. Dat meldt The Korea Economic Daily (KED) op 11 juli.

Volgens de publicatie gaat Woori Bank samenwerken met Coinplug, een van de oudste cryptocurrency-exchanges van het land. Coinplug wordt de grootste aandeelhouder van deze joint venture, genaamd D-Custody. Woori Bank wordt de tweede grootste aandeelhouder, meldt KED.

Een dergelijke bewaringsdienst voor crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) maakt het voor (Koreaanse) investeerders mogelijk om in crypto te investeren zonder de crypto zelf te hoeven bewaren. Vooral voor grotere investeerders verkleint dat de drempel om deze opkomende markt in te stappen.

Echter begint ook de regelgeving omtrent crypto in Zuid-Korea strenger te worden. Financiële instellingen mogen zelf eigenlijk geen crypto custody service direct oprichten. Ze mogen wel een dergelijke dienst aanbieden via een joint venture of door aandeelhouder te worden in een soortgelijke onderneming.

Woori is derde grote Zuid-Koreaanse bankgroep die deze aankondiging maakt en volgt daarmee in de voetstappen van KB Kookmin Financial Group en Shinhan Financial Group. Ook deze twee banken stapten de crypto wereld in via joint ventures met blockchain bedrijven.

Onlangs werden meerdere crypto-beursen in Zuid-Korea gedwongen om een groot aantal crypto van hun aanbod te verwijderen. Maar liefst 20 beurzen ontvingen een waarschuwing van de toezichthouder, waaronder het grote Upbit. De beurzen hadden een reeks relatief onbekende crypto verwijderd van hun handelsplatformen, vervolgens stortte de koersen van deze crypto in.

Desondanks blijft de handel crypto zeer populair in het land, dat bleek vorige maand uit een record aantal stortingen en opnames van en naar Zuid-Koreaanse exchanges.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie