Rico Engelbarts
03/07/2018 08:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:04

Octagon blijft bullish op Bitcoin ondanks prijsdaling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin koers analyse

Crypto-broker Octagon Strategy heeft gezegd dat het bedrijf “bullish blijft” op Bitcoin, ondanks de prijsdaling van de afgelopen maand en de mogelijke obstakels die het in de toekomst te wachten staat.
De voortdurende prijsdaling van Bitcoin (BTC) heeft geleid tot een nieuwe reeks bearish sentimenten met betrekking tot de toekomst van BTC en de mogelijkheid om de hoogtepunten van vorig jaar te evenaren.
In een interview op CNBC, dat op 1 juli werd uitgezonden, zei Ryan Rabaglia, head trader bij Octagon Strategy, dat perspectief van groot belang is bij de evaluatie van de toekomst van Bitcoin. Volgens hem is er veel om naar uit te kijken, omdat de markt zich nog altijd in een “groeifase” bevindt. Hij legde uit waarom zijn bedrijf bullish blijft, door te zeggen dat het indrukwekkend is dat de markt voor BTC, ondank het feit dat deze “slechts 8 jaar oud is”, het voor elkaar weet te krijgen ”jaar na jaar 100% op te leveren”.

Ik denk dat het interessanter is om te onthouden waar we vandaan zijn gekomen in deze markt en jaar op jaar zitten we ruim boven de 100%”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onzekerheden

octagon_blijft_bullish_op_bitcoin_ondanks_prijsdaling_grafiek
Gevraagd naar de negatieve invloed van regelgeving op de markt, zei Rabaglia dat de “regulering-fase” waar de markt zich momenteel in bevindt, gezien moet worden als een “tweesnijdend zwaard”.
Hij gelooft dat de regulering van de industrie, ook al beïnvloedt het nu de neerwaartse spiraal van BTC, uiteindelijk tot haar opleving zou leiden.
“De onzekerheid die er rond deze markt heerst, doet het alleen maar nog verder dalen omdat mensen niet weten waar de prijs zal eindigen”, zei Rabaglia. Maar dezelfde factor die de onzekerheid teweegbracht, zal ook tot de herleving van de cryptomarkt leiden:

Zodra we daadwerkelijk de regulering tot stand gebracht hebben, zullen de professionele en traditionele spelers die de markt betreden steun krijgen van de toezichthouders.

Advertentie

Meer bulls

Octagon Strategy is niet de enige firma die, ondanks de prijsdaling, bullish is op Bitcoin; Arthur Hayes, CEO van BitMEX, gelooft ook dat de huidige daling snel ten einde zal komen.
Hayes zei onlangs dat hij er vertrouwen in heeft dat Bitcoin nieuwe hoogterecords kan bereiken, ondanks de daling van afgelopen maand. Hij verklaarde dat het alleen typerend is dat “iets dat in een jaar oploopt tot $ 20.000 een correctie tot ongeveer $6.000 kan hebben”. Hayes deelt een soortgelijk sentiment met Rabaglia, omdat hij gelooft dat de markt “één positieve regelgevende beslissing verwijderd is, wellicht een ETF goedgekeurd door de SEC, om tegen het einde van het jaar door $20.000 te breken en zelfs richting de $50.000 te klimmen”.
CEO van Octagon Strategy, Dave Chapman, die de rally van BTC in het vierde kwartaal van vorig jaar voorspelde, adviseerde eigenaren van cryptocurrencies te ontspannen en vertrouwen te hebben, ondanks de koersschommelingen. Chapman zei dat BTC in 2018 zelfs $100.000 zou kunnen bereiken en raadde eigenaars aan niet in paniek te raken omdat “niemand het kan stoppen”.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie