Simon Bosch Simon Bosch
30/05/2022 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 15:34

On-chain data toont mogelijke bitcoin bodem, maar koers kan dieper dalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin heeft dieptepunt bereikt, zegt ex-Bitmex CEO Hayes

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies hebben het erg zwaar de afgelopen tijd. De prijs van bitcoin is al meer dan gehalveerd en de daling was één van de zwaarste in de geschiedenis van de activaklasse, zeker gezien de snelheid. Dat staat in de nieuwste nieuwsbrief van Blockware Solutions. Ook deze editie staat weer bomvol met handige indicatoren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Neerwaarts momentum voor bitcoin

Volgens Blockware zijn er verschillende indicatoren waaruit je kunt concluderen dat bitcoin in een berenmarkt zit zolang de prijs onder de $45.000 dollar blijft. Eén van deze indicatoren is de exponential Hull moving average, die meer waarde hecht aan recente prijzen. Deze indicator ligt met een lengte van 180 weken onder de moving average, wat voor nu slechts nieuws kan betekenen voor de prijs.

Verder maken alle short-term holders die minder dan 155 dagen een positie hebben verlies. Die holders hebben gekocht op een prijs van 45.038 USD. Een paar weken terug schreven we dat ook de volumes bij exchanges belangrijk zijn. Die vertonen over het algemeen namelijk grote pieken tijdens bodems, en die hebben we nog niet echt gezien.

Bitcoin zit voor nu in een berenmarkt. Bron: Blockware Solutions en Glassnode.
Advertentie

Bitcoin bodem in zicht?

Voor de andere kant van het verhaal zijn er ook signalen. De exponential Hull moving average van 180 maanden ligt namelijk op 20.400 USD. Die moet dus nog bereikt worden, maar in het verleden was dit vaker waar de koers een bodem vindt. Blockware noemt in het rapport meer van dit soort indicatoren, en allemaal laten ze zien dat een mogelijke bodem nabij is.

Toch lijkt BTC bijna een bodem te hebben bereikt, volgens Blockware Solutions.

Eén van de belangrijkste on-chain indicatoren is de market value to realized value ratio (MRV). Elke keer dat deze indicator de groene zone bereikt, is dit een teken dat de bodem in zicht is. Deze indicator moet nul bereiken om in de groene zone te zitten, en daar zitten we bijna.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie