Roy van Krieken Roy van Krieken
12/10/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2022 19:00

Onderzoek: 60% snapt weinig tot niets van crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Onderzoek: 60% snapt weinig tot niets van crypto

Foto: smolaw/Shutterstock

De crypto industrie is de afgelopen paar jaar in een rap tempo gegroeid. Waar in 2013 slechts een handvol mensen ooit van bitcoin (BTC) hadden gehoord, is dat vandaag de dag onder geen beding meer het geval. Desalniettemin is een meerderheid van de mensen nog niet goed op de hoogte van de wereld van crypto. Een nieuw onderzoek toont aan dat zeker 60% eigenlijk nog niets snapt van cryptocurrencies.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-kennis onder de maat

In het onderzoek, dat door Toluna werd uitgevoerd, blijkt dat 57% van de ondervraagde mensen wel ooit had gehoord van cryptocurrencies. Daarmee is het op aandelen na de bekendste investeringsmogelijkheid.

Desalniettemin gaf 60% van de ondervraagden aan dat zij vandaag de dag niets begrijpen van cryptocurrencies en wat de crypto industrie nu precies inhoudt. In het onderzoek werden 10.500 mensen ondervraagd met een leeftijd variërend tussen de 18 en 64 jaar.

Van de ondervraagden die reeds hebben geïnvesteerd in cryptovaluta geeft 42% aan dat zij van plan zijn om hun crypto-portefeuille uit te breiden tijdens het komende halfjaar. Dit terwijl de crypto markt in het geheel vandaag de dag natuurlijk diep in het rood staat. 81% van de ondervraagde crypto beleggers geeft aan dat zij in ieder geval niet van plan zijn om in het komende halfjaar afstand te doen van hun cryptomunten.

Ook onder de crypto beleggers schort het volgens het onderzoek van Toluna aan crypto-kennis. 32% van de investeerders geeft aan dat zij, ondanks het feit dat zij crypto hebben aangeschaft, eigenlijk nog te weinig kennis over deze activaklasse hebben. 28% van hen geeft aan dat crypto eigenlijk ook helemaal niet veilig genoeg is.

Redenen om in crypto te investeren

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen in cryptocurrencies investeren met een heleboel uiteenlopende redenen. Allereerst is dat voor 36% de stabiele groei op de lange termijn. 35% wil op de korte termijn snel geld verdienen. 30% investeert in crypto om zijn of haar portfolio te diversifiëren en 25% wil cryptocurrencies gebruiken om online betalingen te doen.

De algemene houding tegenover crypto is nog steeds optimistisch, en er lijken nog altijd een heleboel mensen te zijn die ergens in de toekomst de crypto markt willen omarmen, ondanks de huidige staat van de markt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie