Timo Bult Timo Bult
03/03/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2022 18:04

Onderzoek: “Mannenimago” van bitcoin schrikt vrouwen niet af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Onderzoek:

Foto: Dean Drobot/Shutterstock

Velen zullen cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). een echt mannending vinden. Alhoewel meer mannen inderdaad crypto bezitten, lijken vrouwen nu een inhaalslag te maken. Het crypto-platform Bakkt publiceerde onlangs de resultaten van een nieuw onderzoek naar vrouwen in crypto, genaamd “Women & Crypto.” Het onderzoek werd gedaan ter viering van Women’s History Month.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Na crypto kopen krijgen vrouwen meer vertrouwen

In het onderzoek komen een aantal interessante dingen naar voren. Dat crypto voor de meesten bekend staat als een mannending, wordt door vrouwen absoluut niet als barrière gezien. Slechts 5% van de vrouwen zonder crypto ervaart dit imago als een obstakel om de crypto-wereld in te stappen.

Maar wat zijn dan wel grote barrières? Bakkts onderzoek laat zien dat 49% van de ondervraagde vrouwen geen geld overheeft om te investeren, 52% het nut van crypto niet snapt en hetzelfde percentage weet niet hoe te beginnen.

Waar volgens Bakkt echt een kloof tussen mannen en vrouwen te zien is, is in kennis. Van de ondervraagde vrouwen die geen crypto bezit stelt 70% “weinig of zeer weinig” kennis te hebben over crypto. Opvallend is dat vrouwen die wél crypto bezitten, slechts 22% zegt “weinig of zeer weinig” te hebben. Kortom, de aankoop van crypto kan al een enorme boost in kennis geven.

Van de vrouwen met crypto zegt daarnaast maar liefst 82% van plan te zijn om vaker crypto te kopen.

Barrières kunnen met crypto educatie overwonnen worden

In reactie op de bevindingen stelt Nancy Gordon, Chief Product Officer Loyalty and Rewards bij Bakkt, positief te zijn:

“Ondanks de recente cryptovolatiliteit is er een aanhoudend momentum voor de adoptie van cryptovaluta door vrouwen en het is geruststellend om te zien dat de toetredingsdrempels kunnen worden overwonnen door middel van onderwijs.”

Door onder andere het mogelijk te maken crypto als cadeaus te geven of spaarpunten om te zetten in crypto kan de crypto-sector “plaats maken voor mogelijkheden voor inclusie en toegankelijkheid, ongeacht geslacht of inkomensniveau.”

Ook in Turkije zijn vrouwen bezig met een opmars in crypto. Daar is crypto sowieso al populair door de hoge inflatie. Daar zou 47% van de crypto-bezitters vrouw zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie