Ivo Melchers Ivo Melchers
09/01/2024 09:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2024 08:50

Onverwachte domper in Bitcoin ETF-strijd, of toch niet?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Onverwachte domper in Bitcoin ETF-strijd, of toch niet?

Foto: Mark Van Scyoc/Shutterstock

Er heeft zich een onverwachte wending voorgedaan in de strijd om Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Funds (ETF’s) op de markt te brengen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk aanvullend commentaar gegeven op de gewijzigde S-1 indieningen van gisteren. Het blijkt echter dat het nieuws minder negatief is dan de initiële reacties wellicht deden vermoeden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF vertragingssignaal?

Gisteren diende alle uitgevers voor de deadline hun gewijzigde S-1 formulieren in bij de SEC. Slechts uren na de indieningen trad de financiële waakhond echter al naar buiten met aanvullende feedback voor de uitgevers.

De opmerkingen hebben betrekking op kleine details in de gewijzigde S-1 formulieren en het stokje is nu doorgegeven aan de uitgevers om nieuwe bijwerkingen door te voeren.

Hoewel het nieuws door velen werd opgevat als een teleurstelling en een indicatie dat een Bitcoin beursfonds nog niet op handen is, stelt James Seyffart, ETF-analist bij Bloomberg, investeerders gerust. Hij reageerde op een negatief X-bericht van Perianne Boring, oprichter en CEO van Chamber of Digital Commerce.

Volgens Boring zou de ontwikkeling namelijk een ‘’vertragingssignaal’’ zijn. Seyffart haalt deze bewering onderuit en onderstreept juist de positieve kant van het snelle handelen vanuit de SEC. ‘’Als ze het hadden willen uitstellen – dan hadden de emittenten vanavond geen commentaar teruggekregen’’, zo schrijft Seyffart.

Met de snelle reactie lijkt de SEC juist mee te willen werken aan een snelle goedkeuring en lancering van een lading Bitcoin spot-ETF’s. Volgens Seyffart is het ‘’bijna ongehoord’’ voor aanvragers om nog op dezelfde dag reactie te krijgen van de SEC op gewijzigde indieningen.

Advertentie

Allesbeslissende moment voor BTC nadert

Morgen verstrijkt de laatste deadline van de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares. Naar verluidt zal de SEC alle ETF-aanvragen goedkeuren. Nu de toezichthouder een nieuwe ronde aan feedback heeft verschaft, is het wachten tot de nieuwe gewijzigde S-1 indieningen binnen zullen stromen.

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder en tevens kanshebber voor een Bitcoin spot-ETF, gaf onlangs al aan op woensdag goedkeuring te verwachten. Met de recente ontwikkelingen in het achterhoofd lijkt het er alle schijn van te hebben dat morgen de allesbeslissende dag wordt.

Seyffart en zijn collega Eric Balchunas spreken al maanden over een 90 procent kans dat de SEC uiterlijk 10 januari groen licht zal verschaffen. Recentelijk hebben ze hun prognose echter aangepast, en wel naar 95 procent kans op goedkeuring.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie