Kevin Schijven Kevin Schijven
22/09/2022 08:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2022 08:13

Ook ethereum zakt naar laagste prijs in maanden, maar XRP blijft stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Koersvoorspelling XRP: Koers kan stijgen door Ethereum apps op Ripple

Foto: Crypto360/Shutterstock

De Federal Open Market Committee (FOMC) zorgde gisteren wederom voor veel volatiliteit op de crypto-markt. Desondanks komen veel koersen weer uit waar ze 24 uur geleden ongeveer waren, op enkele uitzonderingen na dan. Die vinden we zowel aan de rode als groene kant vandaag. Toch zakt de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies met 0,5% nog iets dieper en komt uit op $955, het laagst in meer dan twee maanden. Discussieer hierover mee in onze Discord omgeving!

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin schommelt terug naar dezelfde prijs

Bitcoin (BTC)  steeg gisteren in aanloop naar FOMC en maakte een hevige schommeling kort na de renteverhoging aankondiging. Vervolgens kelderde bitcoin naar $18.250, de laagste prijs sinds juni. Sindsdien is bitcoin richting $19.000 aan het herstellen. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $18.960 op Coinbase en €19.220 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers slechts 0,2% in de min vandaag.

Advertisement

Ethereum kleurt het roodst in de top 10

Ethereum (ETH) heeft momenteel de meeste moeite onder de grootste crypto. De ether koers zakte afgelopen nacht helemaal naar $1.230, de laagste prijs sinds medio juli. Ook ETH herstelt momenteel iets en komt op het moment van schrijven uit op $1.275. Toch staat ETH daarmee vandaag 4,1% in de min.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

XRP wederom hardste stijger in top 10

Ripple (XRP) blijft daarentegen vooralsnog stijgen. Ook XRP schommelde na FOMC hevig, tikte toen even $0,43 aan en viel vervolgens terug naar $0,39. Toch kon XRP afgelopen nacht weer flink stijgen en de koers duwt momenteel tegen weerstand rond $0,425 aan. Daarmee staat XRP 6% in de plus vandaag, maar hoe lang kan deze rally nog doorzetten in deze markt?

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100 hardste stijgers

Toch is XRP niet de enige forse stijger vandaag. Helium (HNT) en uniswap (UNI) staan ook 6% in de plus. Chiliz (CHZ) kon ook sterk herstellen en staat zelfs 8,5% in de plus vandaag waarmee de koers mogelijk zijn rally weer hervat. Celsius (CEL) blijft hevig schommelen en staat maar liefst 11% in de plus. Algorand (ALGO) is vandaag de grote winnaar en stijgt met bijna 12% naar $0,3555.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement