Percentage SegWit-transacties Bitcoin (BTC) stijgt naar nieuw record

Percentage SegWit-transacties Bitcoin (BTC) stijgt naar nieuw record

Het percentage SegWit-transacties van het totaal aantal transacties binnen het Bitcoin-netwerk heeft een nieuwe all-time high (ATH) bereikt. 50,5% van het totaal zijn SegWit-transacties, blijkt uit gegevens van transactionfee.info.

SegWit werd in 2017 ingevoerd als oplossing voor het probleem dat kleine details van transacties konden worden aangepast. Daardoor veranderde de gehele hash van een transactie. Dit leed ertoe dat het moeilijk was om onder andere tweedelaagsoplossingen en smart contracts op het Bitcoin-netwerk te ontwikkelen.

De oplossing bood echter een bijkomend voordeel. Doordat SegWit de aanpasbare details van een transactie nu buiten het “basis transactieblok” opslaat, is de ruimte die transacties innemen in een blok kleiner geworden. Sommigen zagen Segwit dan ook al de oplossing voor de schalingsproblemen waar Bitcoin mee kampt.

Advertentie

Dit leed er uiteindelijk toe dat de maximale blokgrootte van 1MB naar 4MB steeg, de limiet voor het basis transactieblok bleef echter op 1MB staan. Door de aanpassing kon het netwerk transacties sneller gaan verwerken. Het aantal transacties dat het netwerk voor SegWit aankon was 3 TX/s. Na de upgrade nam dit toe naar 7 TX/s.

De uitrol van de upgrade verloopt echter traag aangezien nog niet alle cryptocurrency-wallet dit type transactie ondersteunt. Langzaam maar zeker lijkt daar verandering in te komen. Het percentage SegWit-transacties steeg namelijk sinds begin dit jaar van 40,3% naar de nieuwe ATH van 50,5%.

Wil je meer weten over blockchain-technologie? Lees dan hier een korte inleiding over wat blockchain is en hoe het werkt.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.747,20 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.693,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.725,79 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.751,65 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.766,10 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.767,10 Kopen
Laatste nieuws