Kevin Schijven Kevin Schijven
13/01/2021 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2021 19:15

Pijnlijk: Voormalig Ripple (XRP) CTO vergeet wachtwoord van harde schrijf met $250 miljoen aan bitcoins (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Pijnlijk Voormalig Ripple (XRP) CTO vergeet wachtwoord van harde schrijf met $250 miljoen aan bitcoins (BTC)

Stefan Thomas, CEO van Coil en voormalig CTO van Ripple, heeft maar liefst 7.002 bitcoins (BTC) ter waarde van $245 miljoen of 200 miljoen euro op een wallet staan. Er is echter alleen een probleem: hij kan zijn wachtwoord niet meer herinneren.
Thomas meldt in een interview met The New York Times (NYT), gepubliceerd op 12 januari, dat hij nog maarr twee kansen over heeft om toegang te krijgen tot het enorme vermogen:


Thomas lijkt het inmiddels op te geven. Hij heeft 8 verschillende wachtwoorden geprobeerd, maar als hij 10 verkeerde opgeeft worden de bitcoin voor altijd vergrendeld.

“Ik lag regelmatig in bed erover na te denken. Dan ging ik naar de computer met een nieuwe strategie, maar het werkte elke keer niet en werd ik weer wanhopig… Ik bereikte een punt waarop ik tegen mezelf zei: ‘Laat het in het verleden liggen, alleen al voor je eigen geestelijke gezondheid.’”

Een van de mogelijkheden en aantrekkingspunten van bitcoin is dat mensen hun eigen bank kunnen zijn. Echter pakt dat niet voor iedereen even goed uit:

“Dit hele idee om je eigen bank te zijn – laat ik het zo stellen: Maak je zelf je schoenen? De reden dat we banken hebben, is dat we niet bezig willen zijn met al die dingen die banken doen.”

Thomas ontving de bitcoin in 2011 voor het maken van een educatief filmpje over bitcoin. Op Twitter meldt hij dat het een pijnlijke herinnering is:

“Een pijnlijke herinnering. Ik hoop dat anderen van mijn fouten kunnen leren. Test uw back-ups regelmatig om er zeker van te zijn dat ze nog steeds werken. Een beetje vooruitziendheid had een decennium van spijt kunnen voorkomen.”

Op Twitter stelt NYT verslaggever Astead Herndon voor om een film van het verhaal te maken, wat Thomas wel amusant vindt:


Toch is dit geen uniek verhaal in de cryptocurrency wereld; er is al meer bitcoin op deze manier verloren gegaan. Volgens onderzoeksbureau Chainalysis is al 20% van de bitcoin in omloop, ter waarde van $140 miljard, kwijtgeraakt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie