Pijnlijk: Voormalig Ripple (XRP) CTO vergeet wachtwoord van harde schrijf met $250 miljoen aan bitcoins (BTC)

Stefan Thomas, CEO van Coil en voormalig CTO van Ripple, heeft maar liefst 7.002 bitcoins (BTC) ter waarde van $245 miljoen of 200 miljoen euro op een wallet staan. Er is echter alleen een probleem: hij kan zijn wachtwoord niet meer herinneren.

Thomas meldt in een interview met The New York Times (NYT), gepubliceerd op 12 januari, dat hij nog maarr twee kansen over heeft om toegang te krijgen tot het enorme vermogen:

Thomas lijkt het inmiddels op te geven. Hij heeft 8 verschillende wachtwoorden geprobeerd, maar als hij 10 verkeerde opgeeft worden de bitcoin voor altijd vergrendeld.

“Ik lag regelmatig in bed erover na te denken. Dan ging ik naar de computer met een nieuwe strategie, maar het werkte elke keer niet en werd ik weer wanhopig… Ik bereikte een punt waarop ik tegen mezelf zei: ‘Laat het in het verleden liggen, alleen al voor je eigen geestelijke gezondheid.’”

Een van de mogelijkheden en aantrekkingspunten van bitcoin is dat mensen hun eigen bank kunnen zijn. Echter pakt dat niet voor iedereen even goed uit:

“Dit hele idee om je eigen bank te zijn – laat ik het zo stellen: Maak je zelf je schoenen? De reden dat we banken hebben, is dat we niet bezig willen zijn met al die dingen die banken doen.”

Thomas ontving de bitcoin in 2011 voor het maken van een educatief filmpje over bitcoin. Op Twitter meldt hij dat het een pijnlijke herinnering is:

“Een pijnlijke herinnering. Ik hoop dat anderen van mijn fouten kunnen leren. Test uw back-ups regelmatig om er zeker van te zijn dat ze nog steeds werken. Een beetje vooruitziendheid had een decennium van spijt kunnen voorkomen.”

Op Twitter stelt NYT verslaggever Astead Herndon voor om een film van het verhaal te maken, wat Thomas wel amusant vindt:

Toch is dit geen uniek verhaal in de cryptocurrency wereld; er is al meer bitcoin op deze manier verloren gegaan. Volgens onderzoeksbureau Chainalysis is al 20% van de bitcoin in omloop, ter waarde van $140 miljard, kwijtgeraakt.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.477,00 Kopen
1
Bitvavo
€26.998,30 Kopen
2
Litebit
€27.244,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
€27.268,00 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...

Bitcoin Max: Waarom bitcoin geen piramidespel is

Als je voor het eerst met bitcoin in aanraking komt is het nog niet eens zo gek om tot de conclusie te komen dat...

Ethereum (ETH) exchange Uniswap breekt nu al record voor maandelijks handelsvolume

De bekende gedecentraliseerde cryptocurrency exchange (DEX) Uniswap heeft een nieuw record bereikt. Nooit eerder werd er in een maand tijd voor zoveel dollars aan...

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel...

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...