Timo Bult Timo Bult
03/01/2024 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 18:11

Positief signaal voor Bitcoin ETF: SEC ontmoet beurzen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Positief signaal voor Bitcoin ETF: SEC ontmoet beurzen

Foto: orhan akkurt/Shutterstock

Bitcoin (BTC) investeerders wachten met smacht op de eerste Amerikaanse bitcoin beursfondsen (ETF). De hoop op goedkeuring die er aanvankelijk heerste, liep vandaag een grote deuk op. Toch spreken de acties van de toezichthouder alle negatieve verwachtingen tegen!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SEC houdt meetings met bitcoin ETF kandidaten

Op de dag waarop een Matrixport-analist zijn verwachting uitsprak dat alle ETF’s zullen worden afgekeurd, hield de Securities and Exchange Commission (SEC) meetings met een aantal beurzen. Deze beurzen zijn onderdeel van de uitgiftes van de bitcoin-beursproducten, mits deze worden goedgekeurd natuurlijk.

Eleanor Terrett van Fox Business deelt op X dat de SEC meetings zal houden met de Nasdaq, CBOE en NYSE. Deze beurzen dienden samen met partijen als BlackRock aanvragen in voor de eerste Amerikaanse bitcoin sport-ETF’s.

Het nieuws is in sterk contrast met het negatieve sentiment dat nu op de markt lijkt te heersen. De bitcoin koers daalde flink na uitspraken van een analist die plotseling een negatieve draai maakte. Hij verwacht nu namelijk dat alle aanvragen zullen worden afgewezen.

“Het lijkt erop dat de Bitcoin ETF’s dichtbij zijn”

Volgens vooraanstaande figuren binnen crypto is dit goed nieuws. Zo schreef Dan Held, een bekende Bitcoiner, op X:

“Het lijkt erop dat de Bitcoin ETF goedkeuring dichtbij is!”

Het beoordelen van een ETF-aanvraag is een langdurig en bureaucratisch proces. Tot nu toe werden alle eerdere aanvragen voor een bitcoin ETF altijd afgewezen.

De aanvragen die nu nog lopen zijn echter in een vergevorderd stadium. De SEC ontmoette de uitgevers (en nu dus de beurzen) al meerdere keren. Dit doet menig analist vermoeden dat het deze keer anders is.

De goedkeuring van een spot ETF is een positieve ontwikkeling. Een bitcoin spot beursfonds moet namelijk daadwerkelijk bitcoin kopen wanneer investeerders via zo’n fonds in bitcoin investeren.

Daarnaast zal het voor retail- en institutionele investeerders makkelijker worden om blootstelling te krijgen aan bitcoin.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie