Ivo Melchers Ivo Melchers
24/08/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2023 18:00

Profiteren van bitcoin koersdip: grote investeerders aan de voorhoede

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Profiteren van bitcoin koersdip: grote investeerders aan de voorhoede

Foto: Shutterstock/ G-Stock Studio

De bitcoin (BTC) koers is vorige week hard uitgegleden, wat ertoe heeft geleid dat er weer een flinke portie angst is geïnjecteerd tot de cryptomarkt. Terwijl de ene investeerder in paniek zijn portfolio op de markt dumpt, ziet de ander juist mogelijkheden. Grote bitcoin-investeerders lijken de huidige bitcoin koers als een koopje te beschouwen en slaan dan ook in grote mate in.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC accumulatie

Het welbekende on-chain analyseplatform Santiment liet eerder vandaag middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat de zogenoemde whales en sharks uit het ecosysteem hun zakken flink hebben gevuld.

Om precies te zijn liet het weten dat deze investeerders, die tussen de 10 en 10.000 BTC bezitten, sinds 17 augustus tezamen maar liefst 11.628 BTC hebben toegevoegd aan hun holdings. Tegen de huidige bitcoin koers draagt deze stapel een waarde van ongeveer 307 miljoen dollar.

Deze grootbezitters breiden hun bezittingen echter niet alleen uit op momenten dat de cryptomarkt aan het bloeden is. Nadat het nieuws naar buiten kwam dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een aanvraag had ingediend om een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin op de Amerikaanse markt te verkrijgen, kochten de whales en sharks immers ook enorm veel nieuwe bitcoins.

Een tijdje terug deelde Santiment dat deze cohorten tezamen maar liefst 71.000 nieuwe munten hadden aangeschaft in een tijdsbestek van ongeveer 3 weken.

Het koopgedrag van de grote jongens uit het ecosysteem illustreert hun vertrouwen in een bloeiende toekomst. Ondanks de prijsschommelingen op de korte termijn blijven deze investeerders vastberaden geloven in de onderliggende waarde van BTC.

Advertisement

Meer storm op komst voor de crypto markt?

Gisteren kon je lezen dat de septembermaand historisch gezien een erg zwakke maand is voor bitcoin. Afgaande op de resultaten uit het verleden zou een verdere ‘uitverkoop’ niet gek zijn. Sinds 2013 heeft BTC slechts tweemaal september in het groen afgesloten.

Nu betekent dit uiteraard niet dat we de volgende maand per definitie af kunnen schrijven. Er zijn namelijk ontzettend veel factoren die invloed uitoefenen op de koers. Desondanks blijft het interessant om te zien of bitcoin wederom ten onder gaat aan zijn septembervloek.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement