Rico Engelbarts
25/07/2018 06:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2018 06:19

Prominente beleggers bullish op Bitcoin dat $8.200 bereikt met sterk volume

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
prominente_beleggers_bullish_dat_bitcoin_8200_dollar_bereikt_met_sterk_volume

Grootschalige hedgefondsen, cryptocurrency-handelaren, experts en exchanges hebben verheugd gereageerd op de recente prijsontwikkeling van Bitcoin (BTC).
Op 24 juli oversteeg de prijs van BTC een belangrijk resistance level van $8.000 en bereikte binnen enkele uren de $8.300. Het hoogtepunt van Bitcoin op die dag was $8.363, maar op het eind van de avond was het gedaald naar rond de $8.200.
De plotselinge stijging van de prijs van BTC werd veroorzaakt door een enorme toename van het dagelijkse handelsvolume, dat in de afgelopen week meer dan verdubbelde van $3 miljard naar $6,8 miljard.
De exponentiële toename in waarde en het volume van Bitcoin en andere grote cryptocurrencies zoals Ether (ETH) heeft ertoe geleid dat experts publiekelijk hun optimisme over de nabije toekomst van BTC geuit hebben.
Erik Voorhees, CEO van ShapeShift, het grootste peer-to-peer platform voor crypto-handel, tweette het volgende:


Changpeng Zhao, CEO van Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange op basis van het dagelijkse handelsvolume:
https://twitter.com/cz_binance/status/1021727100372283393
Brian Kelly, CEO van de BKCM LLC beleggingsmaatschappij en vaste gast van Fast Money op CNBC zei:

Instituties beginnen Bitcoin serieus te nemen. Ik kan je vertellen, aan de hand van de telefoontjes die ik heb gehad, dat mensen die zich in december niet in de prijs konden vinden, nu terugkomen en zeggen “dit is iets dat niet verdwijnt, iets waarvan we moeten begrijpen wat het is, en waar deze beleggingscategorie in onze portefeuille kan passen”.

ETF de grootste drijfveer voor de rally?
De meerderheid van de analisten in de crypto-sector heeft de recente prijsstijging van Bitcoin van $7.700 tot $8.300 toegeschreven aan de groeiende speculatie rond de mogelijkheid dat een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) wordt goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).
De aanvraag voor een Bitcoin-ETF door de Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft de kans op goedkeuring groter gemaakt, vanwege de geschiedenis van de CBOE in het omgaan met gereguleerde markten, de markten voor Bitcoin-futures en verschillende beleggingscategorieen.
Adrian Lai, managing director bij BlackHorse Group, een in Hong Kong gevestigde crypto-investeringsmaatschappij, vertelde Wall Street Journal het volgende in een interview:

Er gaan veel geruchten rond dat een Bitcoin-ETF eindelijk wordt goedgekeurd. Ik weet het nog niet zo zeker. Het is te optimistisch om te denken dat het echt gaat gebeuren, maar de markt reageert heel goed op deze speculatie.

Het is te vroeg om te stellen dat de speculatie rond Bitcoin-ETF’s de oorzaak is van de recente prijsstijging van BTC. Ook zou men zich moeten realiseren dat wanneer de SEC niet akkoord gaat met de Bitcoin-ETF’s, dit niet per se hoeft te betekenen dat de cryptomarkt zal crashen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie