Home Nieuws Bitcoin nieuws Prominente beleggers bullish op Bitcoin dat $8.200 bereikt met sterk volume

Prominente beleggers bullish op Bitcoin dat $8.200 bereikt met sterk volume

- Advertentie -

Grootschalige hedgefondsen, cryptocurrency-handelaren, experts en exchanges hebben verheugd gereageerd op de recente prijsontwikkeling van Bitcoin (BTC).

Op 24 juli oversteeg de prijs van BTC een belangrijk resistance level van $8.000 en bereikte binnen enkele uren de $8.300. Het hoogtepunt van Bitcoin op die dag was $8.363, maar op het eind van de avond was het gedaald naar rond de $8.200.

De plotselinge stijging van de prijs van BTC werd veroorzaakt door een enorme toename van het dagelijkse handelsvolume, dat in de afgelopen week meer dan verdubbelde van $3 miljard naar $6,8 miljard.

De exponentiële toename in waarde en het volume van Bitcoin en andere grote cryptocurrencies zoals Ether (ETH) heeft ertoe geleid dat experts publiekelijk hun optimisme over de nabije toekomst van BTC geuit hebben.

Erik Voorhees, CEO van ShapeShift, het grootste peer-to-peer platform voor crypto-handel, tweette het volgende:

Changpeng Zhao, CEO van Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange op basis van het dagelijkse handelsvolume:

Brian Kelly, CEO van de BKCM LLC beleggingsmaatschappij en vaste gast van Fast Money op CNBC zei:

Instituties beginnen Bitcoin serieus te nemen. Ik kan je vertellen, aan de hand van de telefoontjes die ik heb gehad, dat mensen die zich in december niet in de prijs konden vinden, nu terugkomen en zeggen “dit is iets dat niet verdwijnt, iets waarvan we moeten begrijpen wat het is, en waar deze beleggingscategorie in onze portefeuille kan passen”.

ETF de grootste drijfveer voor de rally?

De meerderheid van de analisten in de crypto-sector heeft de recente prijsstijging van Bitcoin van $7.700 tot $8.300 toegeschreven aan de groeiende speculatie rond de mogelijkheid dat een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) wordt goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De aanvraag voor een Bitcoin-ETF door de Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft de kans op goedkeuring groter gemaakt, vanwege de geschiedenis van de CBOE in het omgaan met gereguleerde markten, de markten voor Bitcoin-futures en verschillende beleggingscategorieen.

Adrian Lai, managing director bij BlackHorse Group, een in Hong Kong gevestigde crypto-investeringsmaatschappij, vertelde Wall Street Journal het volgende in een interview:

Er gaan veel geruchten rond dat een Bitcoin-ETF eindelijk wordt goedgekeurd. Ik weet het nog niet zo zeker. Het is te optimistisch om te denken dat het echt gaat gebeuren, maar de markt reageert heel goed op deze speculatie.

Het is te vroeg om te stellen dat de speculatie rond Bitcoin-ETF’s de oorzaak is van de recente prijsstijging van BTC. Ook zou men zich moeten realiseren dat wanneer de SEC niet akkoord gaat met de Bitcoin-ETF’s, dit niet per se hoeft te betekenen dat de cryptomarkt zal crashen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...