Kevin Schijven Kevin Schijven
29/03/2020 18:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2020 18:06

Recente volatiliteit van bitcoin (BTC) gekenmerkt door afwezigheid institutioneel geld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Recente volatiliteit van bitcoin (BTC) gekenmerkt door afwezigheid institutioneel geld

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vrijwel alle markten wereldwijd hebben recent klappen gehad door de verstoring van de economie door het coronavirus. De koers van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies zijn deze maand heel volatiel geweest. Gek genoeg lijkt het erop dat institutionele beleggers tijdens de recente prijsbewegingen grotendeels afstand hebben genomen van het handelen in bitcoin.
Door zo goed als alleen maar te stijgen, zag de koers een goed begin in het eerste kwartaal. Bitcoin bereikte in februari bijna de $10.400, maar zag daarna diezelfde groei weer verdampen. Het uiteenvallen van een overeenkomst tussen de OPEC en Rusland te midden van de steeds erger wordende pandemie, veroorzaakte een uitverkoop in olie, wat een domino-effect had op andere markten. Bitcoin kon hier helaas ook niet aan ontsnappen en zag dan ook op 12 en 13 maart een flinke daling.
Het is opvallend dat handelaren in futures afwezig waren tijdens de recente volatiliteit. Volgens John Todaro is het volume voor futures dan ook aanzienlijke lager dan voorheen. Todaro merkt op dat de handelsvolumes op cryptocurrency exchanges het hoogst waren sinds juli, toen de volatiliteit zorgde voor een koersstijging naar bijna $ 14.000. Het volume van verhandelde CME futures-contracten is echter zo ongeveer het laagste dat in dezelfde periode is behaald.
Todaro vraagt zich af ​​of institutionele handelaren de recente extreme bewegingen van Bitcoin hebben overgeslagen. Gezien de wijdverspreide volatiliteit op de wereldwijde markten de laatste tijd, is het waarschijnlijk dat degenen met het kapitaal om CME Bitcoin futures te verhandelen, op dit moment elders dringende belangen hebben. Het volume van futures neemt doorgaans toe in tijden van verhoogde Bitcoin-volatiliteit.
De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn net verschenen analyse

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie