Roy van Krieken Roy van Krieken
20/07/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2022 15:15

Reusachtige Franse bank wil crypto omarmen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Reusachtige Franse bank wil crypto omarmen

Foto: OleksSH/Shutterstock

BNP Paribas is de grootste bank van Frankrijk zelfs en een van de grootste banken ter wereld. De bank heeft onlangs bekend gemaakt dat het op dit moment serieus kijkt naar opties om in zee te gaan met crypto-technologie. De bank onderzoekt op dit moment mogelijkheden om bewaardiensten voor cryptocurrencies aan te bieden voor klanten.

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF’s blijven bloeden, VS klaagt Apple aan & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BNP Paribas en crypto

De Franse bankgigant heeft in totaal meer dan $2,4 biljoen aan activa in het beheer. Daarmee staat het in de top 10 van grootste banken ter wereld en is het de op een-na-grootste bank van Europa. Alleen het Britse HSBC is groter, al scheelt het niet veel. Het is daarom vrij bijzonder te noemen dat een bank van dit kaliber de crypto industrie klaarblijkelijk serieus genoeg neemt om deze nieuwe stap te nemen.

De bank zou naar verluidt kijken naar een samenwerking met Metaco om ‘crypto custody services’, ofwel crypto-bewaardiensten, te leveren. Metaco is een Zwitsers bedrijf dat gespecialiseerd is in het bewaren van cryptocurrencies voor cliënten. Daarnaast biedt het bedrijf aan klanten ook de mogelijkheid om te handelen en om gebruik te maken van verschillende decentralized finance (DeFi) diensten.

Andere grote Europese en Amerikaanse banken, zoals Société Générale en Citigroup, hebben al eerder een samenwerking gesloten met Metaco. Mogelijk komt hier binnenkort dus ook BNP Paribas bij.

Institutionele adoptie van crypto

Dat een bank als BNP Paribas overweegt om crypto-bewaardiensten te leveren, getuigt van de mate waarop de crypto industrie de afgelopen paar jaar is gegroeid. In 2017 was het nog haast ondenkbaar dat de absolute top van de financiële wereld in zee zou gaan met crypto, maar op dit moment is het al de realiteit.

De institutionele adoptie van cryptocurrencies komt eigenlijk ook pas net op gang. We zitten nu in de fase dat banken en vermogensbeheerders de eerste stappen zetten om de industrie te omarmen, en dit terwijl we in een berenmarkt zitten. Het lijkt erop dat de trend van institutionele adoptie in de toekomst alsmaar zal versnellen en dit kan een gigantische impact hebben op de koersen van de meeste cryptomunten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie