Timo Bult Timo Bult
27/03/2022 07:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2022 07:23

Rio de Janeiro accepteert bitcoin voor belasting na deal met Binance

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Rio de Janeiro accepteert bitcoin voor belasting na deal met Binance

Foto: Millenius/Shutterstock

We beginnen de zondag met goed bitcoin nieuws uit Brazilië! Daar heeft de miljoenenstad Rio de Janeiro aangekondigd dat het bitcoin (BTC) zal accepteren voor het betalen van belasting.

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Rio wil “cryptomarkt erkennen” met bitcoin

De stad met 6,8 miljoen inwoners kondigde dit weekend aan dat de Imposto sobre a propriedade predial e territorial urbana (IPTU) belasting in 2023 met bitcoin kan worden afgedragen. IPTU is een soort vastgoedbelasting, gericht op gebouwen en huizen binnen de stadsgrenzen van Rio de Janeiro.

De burgemeester van de stad, Eduardo Paes, laat in de aankondiging weten dat zijn doel is om de cryptomarkt te erkennen:

“Onze poging hier is om duidelijk te maken dat we in de stad Rio officiële initiatieven hebben die deze markt erkennen. Nu kunnen degenen die in cryptocurrency investeren en in de stad Rio wonen dit bezit hier besteden aan het betalen van officiële belasting in de stad Rio.”

En het zal niet enkel bij het betalen van de IPTU-belasting blijven: “We gaan de circulatie van cryptocurrencies stimuleren en integreren met de betaling van belastingen, zoals in het geval van IPTU en in de toekomst kan dit worden uitgebreid tot diensten zoals taxiritten, bijvoorbeeld.”

Binance hielp mee met beslissing

Het lijkt erop dat crypto exchange Binance een belangrijke rol speelde in het over de streep trekken van de stad. Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) laat namelijk op Twitter weten dat hij 9 dagen geleden een deal heeft gesloten met de burgemeester: “9 dagen geleden schudde ik de hand met burgemeester Paes:”

“Rio De Janeiro accepteert crypto voor belastingbetalingen en Binance zal een kantoor openen in Rio. Hij heeft zijn deel gedaan. We werken aan de onze.”

Interessant nieuws dus uit Rio de Janeiro, maar niet het eerste crypto nieuws uit deze stad. Begin dit jaar liet de burgemeester namelijk weten dat ook zelf bitcoin kopen op de agenda staat. Paes wil 1% van de stadsschatkist in bitcoin stoppen, zoals je in dit artikel kan lezen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie