Kevin Schijven Kevin Schijven
27/02/2020 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2020 07:00

Robert Herjavec van Shark Tank zegt dat bitcoin (BTC) koers zal vervijfvoudigen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Robert Herjavec van Shark Tank zegt dat bitcoin (BTC) koers zal vervijfvoudigen

Robert Herjavec, bekend van de Amerikaanse realityshow Shark Tank, is blijkbaar een groot voorstander van bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een recent interview met Kitco, een marktplatform voor edelmetalen als goud en zilver, gepubliceerd op 25 februari.

Ik ben een groot voorstander van bitcoin en elektronische betalingen in de toekomst, maar ik denk dat we daar nog ver vandaan zijn.

Ik denk dat de prijs van bitcoin op de lange termijn zal vervijfvoudigen. Consumenten kiezen op de lange termijn altijd voor gemak en dat is bitcoin.

Aldus Herjavec. Meerdere analisten hebben de afgelopen tijd voorspeld dat de koers van bitcoin mogelijk naar $100.000 of zelfs $1 miljoen kan stijgen in de komende jaren.
Hervajec, CEO van cybersecurityfirma Hervajec Groep, zegt tijdens het interview dat hij deze voorspellingen helemaal zo gek niet zijn. Het grootste probleem volgens hem is echter dat er zoveel vormen van bitcoin op de markt zijn:

Er is niet maar één bitcoin. Er zijn verschillende soorten bitcoins en ik denk dat het een beetje een gefragmenteerde industrie is.

Het is echter niet helemaal duidelijk of hij hiermee de hard forks van bitcoin bedoelt als bitcoin cash (BCH) en bitcoin sv (BSV) of cryptocurrencies in het algemeen. Momenteel heeft bitcoin meer dan 60% van de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency-markt in handen. Herjavec meldt dat hij overigens geen grote voorstander is van goud.
Vorige week sprak Hervajec nog met de financiële nieuwsbron TheStreet. Toen zei hij dat bitcoin “hier is om te blijven.” Ook stelde hij dat bitcoin zijn all-time high (ATH) van $20.000 uit eind 2017 op de korte termijn voorbij zal stijgen:

Het zal dat hoogtepunt uitschakelen, ik zeg het maar vast.

Ook over blockchain-technologie is Hervajec zeer positief. Volgens de CEO zal het volgende scenario over 10 jaar de normale gang van zaken zijn:

Ik zal ergens naartoe lopen en een sensor zal automatisch weten dat ik het ben, de sensor zal gekoppeld zijn aan mijn bankrekening, het zal weten hoeveel geld ik heb. Ik haal iets op bij de Amazon-winkel, het zal automatisch zijn gescand en als ik vertrek, wordt het automatisch geverifieerd en betaald.

Tim Draper zei onlangs dat nog dat hij nog steeds achter zijn voorspelling staat dat bitcoin wellicht naar $250.000 zal stijgen tegen 2022 of 2023.
Heb je de wekelijkse bitcoin-koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement