Tim Kamp Tim Kamp
13/02/2024 14:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 13:52

SEC onder vuur, belooft verbeterde cybersecurity na Bitcoin ETF-nepnieuws

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
In aanloop naar Bitcoin ETF deelt SEC-hoofd opmerkelijke waarschuwing

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangegeven dat het de cybersecurity-verplichtingen serieuzer gaat nemen. Dat vertelt de voorzitter Gary Gensler aan het Congres. Gensler benadrukt het belang van robuuste cybersecurity-maatregelen om investeerders te beschermen en de stabiliteit van de financiële markten te waarborgen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Congresleden dringen aan op vergadering

SEC-voorzitter Gary Gensler vertelt in een brief die werd gestuurd naar de voorzitter van het House Financial Services Committee dat de “SEC haar cybersecurity-verplichtingen serieus neemt.” De brief, die vorige week verstuurd werd, ging onder andere naar voorzitter Patrick McHenry. Verder waren ook de vertegenwoordigers Bill Huizenga uit Michigan, French Hill uit Arkansas en Ann Wagner uit Missouri onderdeel van de ontvangers.

De vier leden van de oppositie drongen aan op een vergadering met de SEC. Het doel was om het verhaal te achterhalen achter het plotselinge X-bericht (voorheen Twitter) van de SEC. Hierin verscheen een onjuist bericht over de goedkeuring van de Bitcoin Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s).

Gensler vertelt in de brief van vorige week: “Ik begrijp dat het Bureau Wetgeving en Interbestuurlijke Zaken van de SEC op 17 januari een briefing heeft geregeld voor uw personeel over het X-incident en het behandelen van de vragen die in uw brief zijn gesteld. Het personeel van de SEC blijft beschikbaar om eventuele aanvullende vragen die u heeft te beantwoorden.”

Advertentie

Onderzoek naar SEC-hack: Gensler belooft transparantie

Op 9 januari werd een vals bericht verspreid via het X-account van de SEC. Daarin stond dat de financiële waakhond van de Verenigde Staten goedkeuring had gegeven voor de notering van Bitcoin Spot ETF’s. Echter nam alle hype snel af doordat Gensler vanaf zijn persoonlijke account meldde dat het X-account van de SEC was gehackt.

Iemand had controle gekregen over een telefoonnummer dat aan het account was gekoppeld. Zo bevestigde het team van X in een bericht. Het beveiligingsteam van het platform merkte op dat de SEC geen tweestapsverificatie had ingesteld voor het account op het moment van de hack. Hier kwamen vele kritische berichten op. De SEC werd zelfs beschuldigd van marktmanipulatie door degenen die de echtheid van het hackverhaal in twijfel trokken.

Gensler schrijft verder in de brief: “Onder andere onderzoekt de wetshandhaving momenteel hoe de ongeautoriseerde partij de provider heeft weten te overtuigen om de SIM voor het account te wijzigen en hoe de partij wist welk telefoonnummer aan het account was gekoppeld.

“Op dit moment heeft het personeel van de SEC geen bewijs geïdentificeerd dat de ongeautoriseerde partij toegang heeft gekregen tot SEC-systemen, gegevens, apparaten of andere socialemedia-accounts”, sluit Gensler af.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie