Ivo Melchers Ivo Melchers
14/11/2023 14:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 10:13

Slimme Bitcoin en AI strategie levert Hugo 77% rendement op

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
man-slimme-bitcoin-crypto-strategie-AI-etoro

Foto: Shutterstock/pathdoc

Het marktsentiment in de wereld van crypto, evenals op andere financiële markten, kan zich snel wijzigen. Bitcoin (BTC) heeft dit de afgelopen weken maar weer eens bewezen met zijn gigantische prijsstijging. De Britse investeerder Hugo streeft ernaar om maximaal te profiteren van de schommelingen in marktsentiment, wat hem dit jaar een indrukwekkend rendement van zo’n 78 procent heeft opgeleverd. Je kunt Hugo bovendien volgen en zijn portfolio kopiëren op handelsplatform eToro.

Kan bitcoin dit jaar nog $100.000 bereiken? Experts zijn overtuigd van wel
Kan bitcoin dit jaar nog $100.000 bereiken? Experts zijn overtuigd van wel

Crypto en tech-aandelen

Hugo heeft een gediversifieerd portfolio dat is opgebouwd uit verschillende cryptocurrencies en (tech) aandelen. Door beide werelden te betrekken in zijn portfolio is hij niet afhankelijk van slechts één sector en vermindert hij zijn algehele risico.

De grootste posities van Hugo zijn bitcoin, ethereum (ETH) en Coinbase (COIN), de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs. Samen vertegenwoordigen de 3 activa iets minder dan 60 procent van het geheel.

Alle drie zijn met forse percentages de lucht in geschoten dit jaar. Bitcoin en ethereum staan momenteel respectievelijk 124 en 71 procent hoger dan aan het begin van het jaar. Coinbase overtreft zelfs de 2 grootste cryptomunten qua marktkapitalisatie, met een stijging van 177 procent.

Buiten deze sterkhouders heeft Hugo nog talrijke andere cryptomunten en aandelen in bezit, die stuk voor stuk een kleiner percentage van zijn portfolio innemen.

Hugo maakt gebruik van een zogenoemde sentimentanalyse voor zijn crypto-investeringen. Hij vertrouwt op de welbekende Fear and Greed Index om het marktsentiment te peilen en tegendraads te handelen. ‘’Mijn doel bij crypto’s is om te profiteren van de crypto-cycli (bear markt -> halving -> bull markt) om crypto’s op het juiste moment te kopen en verkopen’’, aldus Hugo.

Hugo probeert maximaal te profiteren van de volatiliteit op de cryptomarkt door middel van de welbekende uitspraak van investeringslegende Warren Buffet te volgen: ‘’Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful’’. Op momenten dat het gros van de investeerders uit angst verkoopt, slaat Hugo juist zijn kans. Andersom neemt hij zijn winsten op het moment dat hebzucht overheerst in de markt.

Advertentie

77,58% winst, volg en kopieer het portfolio

Deze strategie, en het succes van enkele aandelen, heeft hem dit jaar tot dusver een rendement van 77,58 procent opgeleverd. Hugo is met name gefocust op de markt van digitale activa en richt om die reden zijn eerder genoemde strategie op de cryptomarkt.

Hij heeft daarentegen ook enkele succesvolle aandelenposities die hem veel geld hebben opgeleverd dit jaar. C3.ai (AI), een Amerikaans softwarebedrijf dat zich specialiseert in kunstmatige intelligentie, is een van de pareltjes die Hugo ertussenuit heeft weten te vissen. Sinds het begin van het jaar is het namelijk met grofweg 141 procent in waarde gestegen.

Zoals eerder vermeld kun je de transacties van Hugo moeiteloos kopiëren zonder enige actie vanuit jouw kant. Maar liefst 14.800 mensen houden Hugo in de gaten en 676 mensen bootsen de transacties van de Londenaar na op eToro. Via deze link kun je een account aanmaken en de mogelijkheden van deze unieke Copy Trading-functie ontdekken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie