Ivo Melchers Ivo Melchers
14/11/2023 14:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 10:13

Slimme Bitcoin en AI strategie levert Hugo 77% rendement op

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
man-slimme-bitcoin-crypto-strategie-AI-etoro

Foto: Shutterstock/pathdoc

Het marktsentiment in de wereld van crypto, evenals op andere financiële markten, kan zich snel wijzigen. Bitcoin (BTC) heeft dit de afgelopen weken maar weer eens bewezen met zijn gigantische prijsstijging. De Britse investeerder Hugo streeft ernaar om maximaal te profiteren van de schommelingen in marktsentiment, wat hem dit jaar een indrukwekkend rendement van zo’n 78 procent heeft opgeleverd. Je kunt Hugo bovendien volgen en zijn portfolio kopiëren op handelsplatform eToro.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto en tech-aandelen

Hugo heeft een gediversifieerd portfolio dat is opgebouwd uit verschillende cryptocurrencies en (tech) aandelen. Door beide werelden te betrekken in zijn portfolio is hij niet afhankelijk van slechts één sector en vermindert hij zijn algehele risico.

De grootste posities van Hugo zijn bitcoin, ethereum (ETH) en Coinbase (COIN), de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs. Samen vertegenwoordigen de 3 activa iets minder dan 60 procent van het geheel.

Alle drie zijn met forse percentages de lucht in geschoten dit jaar. Bitcoin en ethereum staan momenteel respectievelijk 124 en 71 procent hoger dan aan het begin van het jaar. Coinbase overtreft zelfs de 2 grootste cryptomunten qua marktkapitalisatie, met een stijging van 177 procent.

Buiten deze sterkhouders heeft Hugo nog talrijke andere cryptomunten en aandelen in bezit, die stuk voor stuk een kleiner percentage van zijn portfolio innemen.

Hugo maakt gebruik van een zogenoemde sentimentanalyse voor zijn crypto-investeringen. Hij vertrouwt op de welbekende Fear and Greed Index om het marktsentiment te peilen en tegendraads te handelen. ‘’Mijn doel bij crypto’s is om te profiteren van de crypto-cycli (bear markt -> halving -> bull markt) om crypto’s op het juiste moment te kopen en verkopen’’, aldus Hugo.

Hugo probeert maximaal te profiteren van de volatiliteit op de cryptomarkt door middel van de welbekende uitspraak van investeringslegende Warren Buffet te volgen: ‘’Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful’’. Op momenten dat het gros van de investeerders uit angst verkoopt, slaat Hugo juist zijn kans. Andersom neemt hij zijn winsten op het moment dat hebzucht overheerst in de markt.

Advertisement

77,58% winst, volg en kopieer het portfolio

Deze strategie, en het succes van enkele aandelen, heeft hem dit jaar tot dusver een rendement van 77,58 procent opgeleverd. Hugo is met name gefocust op de markt van digitale activa en richt om die reden zijn eerder genoemde strategie op de cryptomarkt.

Hij heeft daarentegen ook enkele succesvolle aandelenposities die hem veel geld hebben opgeleverd dit jaar. C3.ai (AI), een Amerikaans softwarebedrijf dat zich specialiseert in kunstmatige intelligentie, is een van de pareltjes die Hugo ertussenuit heeft weten te vissen. Sinds het begin van het jaar is het namelijk met grofweg 141 procent in waarde gestegen.

Zoals eerder vermeld kun je de transacties van Hugo moeiteloos kopiëren zonder enige actie vanuit jouw kant. Maar liefst 14.800 mensen houden Hugo in de gaten en 676 mensen bootsen de transacties van de Londenaar na op eToro. Via deze link kun je een account aanmaken en de mogelijkheden van deze unieke Copy Trading-functie ontdekken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement