Robin Hazekamp Robin Hazekamp
15/04/2024 20:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2024 19:28

Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan

Foto: Dmitry Yankovsky/Shutterstock

In de afgelopen weken zijn er meerdere transacties uitgevoerd door wallets die voor lange tijd inactief waren. In deze oude wallets staan vaak flinke hoeveelheden bitcoin die door de jaren heen steeds meer waard is geworden.

Grayscale’s bitcoin ETF ‘halveert’, vlak voor BTC halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Inactief voor bijna 14 jaar

Maar liefst 50 bitcoins (BTC) met een huidige waarde van zo’n 3,3 miljoen dollar kwamen vandaag na bijna 14 jaar ineens in beweging. De bitcoins werden naar twee verschillende wallets verstuurd, waaronder een wallet die tot een exchange behoort. De beweging van de bitcoin kan twee redenen hebben: of degene vergroot zijn of haar wallets of de bitcoins worden verkocht om de behaalde winst te innen.

De 50 bitcoins zijn in de oude wallet ontvangen als beloning voor het minen van een blok in april 2010. Destijds was de beloning hiervoor maar liefst 50 BTC. Ter vergelijking: op dit moment ontvangt een miner als beloning slechts 6,25 BTC. En na de aanstaande bitcoin halving zal dit verder dalen naar 3,125 BTC.

Nadat de beloning was ontvangen is deze niet meer verplaatst. Alleen in 2020 ontving de wallet houder nog een klein beetje bitcoin. Deze kleine hoeveelheden noemt men ook wel “dust” en is het beetje BTC wat te klein is voor een transactie.

Advertentie

Wallet op crypto exchange Coinbase

De oude bitcoins zijn naar twee verschillende wallets verstuurd. Waarbij het ene deel van 17 bitcoins is verstuurd naar een wallet op het handelsplatform Coinbase. Het andere deel van 33 bitcoins staat momenteel in een nieuwe wallet, die geen eerdere activiteit heeft vertoond.

Crypto’s die eigenlijk niet verplaatst hoeven te worden, zouden teruggestuurd kunnen worden naar de oorspronkelijke wallet. Echter sturen vele handelaren de overige bitcoins meestal naar een nieuwe wallet, zodat het minder zichtbaar is om welk deel van de transactie het werkelijk draait.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Meerdere grote bitcoin transacties

De ontwaking van oude bitcoin wallets is in de afgelopen periode meerdere keren voorgekomen. Zo ontwaakte er begin maart ook al een 14 jaar oude bitcoin wallet, die na al die jaren een waarde had van 67 miljoen dollar. De eigenaar van de wallet heeft de waarde van zijn bitcoins zien stijgen van slechts 30 cent, naar 65.000 dollar.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie