Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
08/06/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2023 17:00

Stokoude Bitcoin wallet ontwaakt: Astronomisch bedrag in beweging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Octus_Photography

Een wallet met een grote hoeveelheid Bitcoin (BTC) is weer ontwaakt. Grootbezitters van de cryptomunt worden ook wel whales genoemd. Zojuist was er op de blockchain te zien dat 1.432,93 aan BTC werd verplaatst naar een nieuw adres.

De munten vertegenwoordigen met de huidige bitcoin koers een waarde van $37,8 miljoen en werden overgezet naar een nieuw adres na meer dan 10 jaar inactiviteit. Het adres ontving oorspronkelijk de BTC op 9 april 2013. Toen was de prijs slechts $195,40 per munt. De totale investering toendertijd komt daarmee op $280.000. Met de huidige bitcoin prijs is het vermogen 135 x meer waard. 

Crypto Rewind: grote Ripple aankondiging, mega bitcoin-aankopen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Waarom is het belangrijk inactieve wallets in de gaten te houden?

Wie op de prijs van Bitcoin wilt anticiperen zal moeten kijken naar hoe whales en inactieve wallets zich gedragen. Het is belangrijk om de volgende redenen: 

  1. Marktvolatiliteit: Whale wallets hebben voldoende middelen om significante verschuivingen in de marktprijs te veroorzaken. Wanneer ze grote hoeveelheden bitcoin kopen of verkopen, kan dit leiden tot grote sterke stijgingen of dalingen in de marktprijs.
  2. Voorspelling van prijstrends: Activiteiten van whales kunnen worden gezien als een indicator voor toekomstige prijsbewegingen. Bijvoorbeeld, als whales beginnen te accumuleren, kan dit een signaal zijn dat de prijs mogelijk zal stijgen.
  3. Risicobeheersing: Als je op de hoogte bent van de activiteiten van whale wallets, kan je je strategieën en risicobeheersing daarop aanpassen. Als je ziet dat whales beginnen te verkopen, kan je ervoor kiezen om je positie te verminderen om mogelijke verliezen te beperken.
  4. Marktmanipulatie: Er zijn gevallen geweest waarin whales de markt hebben gemanipuleerd om winst te maken. Door hun activiteiten te volgen, kan je jezelf beschermen tegen mogelijke manipulatieve tactieken.
Advertentie

4 miljoen verloren bitcoins

Steeds meer bitcoin raakt verloren. Ze raken voornamelijk verloren doordat mensen hun private keys, die toegang geven tot de bitcoin-wallets, vergeten of kwijtraken. Uit een onderzoek in 2020 van Peterson, is naar schatting zo’n 4 miljoen BTC verloren. Een groot deel van de munten is kwijtgeraakt gedurende de vroege periode van het netwerk toen een bitcoin vrijwel waardeloos was. Hoe langer de munten niet in beweging komen, hoe waarschijnlijker het is dat ze verloren zijn gegaan. Dat eerder benoemde 1.432,93 bitcoins naar een nieuw adres zijn gestuurd betekent dat er toch wat meer munten in omloop zijn dan gedacht.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie