Roy van Krieken Roy van Krieken
03/07/2022 10:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2022 10:01

‘Stoppen met bitcoin kopen is een fout’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy en een van de grootste bitcoin (BTC) bulls ter wereld, maakte slechts een paar dagen geleden bekend dat zij nogmaals een paar miljoen aan bitcoin hebben gekocht. Volgens Saylor is MicroStrategy uitstekend gepositioneerd om deze storm uit te zitten, en is het zelfs dom om niet optimaal gebruik te maken van de huidige koers om bij te kopen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Geen problemen voor MicroStrategy

Een tijdje terug doken de geruchten op dat MicroStrategy diep in de problemen zou komen in het geval dat de bitcoin koers tot onder de $21.000 zou dalen. De bitcoin koers daalde uiteindelijk een stuk verder dan dit, maar problemen bij MicroStrategy bleven uit. 

“Toen bitcoin werd gehalveerd, hadden we daar nog steeds 10x over onderpand tegen,” vertelde Saylor aan Christopher Jaszczynski van het populaire youtube cryptokanaal MMCrypto. “Dus in essentie is dit alsof je een onderpand hebt van een miljoen dollar en daar direct 40.000 dollar tegenaan leent.”

Volgens Saylor zit het bedrijf er voorlopig nog warmpjes bij. Pas als de bitcoin koers richting de $3.500 crasht komt MicroStrategy echt in de problemen.

“Als de bitcoin met ongeveer 95% daalt, dan zouden we wat extra onderpand moeten verpanden,” voegde Saylor eraan toe. “We hebben ook andere geldstromen en activa… dus we waren voorbereid op het ergste geval. Dus als je rekent met onze bitcoin positie, als de bitcoin naar $3.500 of zo gaat, moeten we met ander onderpand komen als het lager blijft gaan.”

DCA is de beste manier

Saylor liet ook weten dat hun strategie om bitcoin te kopen eigenlijk extreem simpel is. Zij maken namelijk gebruik van een zogeheten dollar cost averaging strategie. Dat betekent in essentie dat het weinig uit maakt wat de koers van bitcoin doet, MicroStrategy koopt gewoon om de zoveel tijd nieuwe bitcoins, en weigert deze op de korte termijn weer te verkopen.

De enige twee fouten die MicroStrategy kan maken zijn volgens Michael Saylor: Het kopen van teveel bitcoin met leverage en het stoppen met kopen van nieuwe bitcoins.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie