Timo Bult Timo Bult
31/07/2020 07:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2020 07:31

Terwijl de bitcoin (BTC) koers blijft consolideren, stijgen deze twee altcoins hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Terwijl de bitcoin (BTC) koers blijft consolideren, stijgen deze twee altcoins hard

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een lagere high neergezet maar vormde vanochtend vroeg wel een hogere low. Terwijl bitcoin dus licht in de plus staat, konden een aantal altcoins ook mooie stijgingen neerzetten, met in het bijzonder chainlink (LINK) en vechain (VET).

 Bitcoin (BTC) handelt bij 50-uurs Moving Average (MA)

Sinds dat bitcoin zijn nieuwe yearly high bereikte van $11.420, is de koers zijwaarts blijven handelen. Bij $11.300 ligt de eerstvolgende weerstandszone welke BTC van de nacht van woensdag op donderdag voor het laatst kon testen.
Bitcoin werd hier echter opnieuw afgewezen waarna de koers terugzakte naar de low van de afgelopen 24 uur bij $10.811. Zoals verwacht vond bitcoin bij dit prijsniveau steun. Vanaf hier kon bitcoin weer terug boven de $11.000 kruipen, al kwam het niet tot een volgende test van de $11.300.
Vooralsnog meandert bitcoin rondom de 50-uurs MA. Daarbij komt de 100-uurs MA ook steeds dichterbij, die bevindt zich op dit moment bij $10.942. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.118 op cryptocurrency exchange Coinbase.
De $11.300 blijft dus het prijsniveau om in de gaten te houden. Dat bitcoin de afgelopen dagen wat aan het afkoelen is, is overigens niet gek. Op de dagelijkse grafiek staat de Relative Strength Index (RSI) namelijk nog altijd in het overbought gebied. Een periode van consolidatie past daarom in dit plaatje. Op de 4-uurs grafiek is de RSI ondertussen alweer uit dit gebied gezakt.

Ethereum (ETH), LINK en VET in de plus

Het zijn de altcoins die de afgelopen 24 uur significante stijgingen neer konden zetten. Zo staat ethereum 5,6 procent in het groen waarmee het boven de $330 op $336 komt te staan. Ook litecoin (LTC) kan aardig stijgen en staat 3,7 procent in de plus. De nummer 7 cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is hiermee nu $56,60 waard.
Iets verder naar beneden op de ranglijst zijn twee grote stijgers te vinden. Chainlink, een altcoin die een belangrijk onderdeel is van de decentralized finance (DeFi) gekte, stijgt 7,2 procent. Vechain, te vinden op plek 19, stijgt nog iets harder en staat 11,25 procent in het groen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie